26. kolo
27.02.2022 20:45 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Gabriel Gudmundsson (uprostřed) (© AFP)

Lyon zase Lille neporazil, těsnou výhru hostům vystřelil Gudmundsson

Lyon potvrdil, že proti Lille se mu dlouhodobě prostě vůbec nedaří. Na ligové scéně nad ním nevyhrál už pojedenácté v řadě, ba co hůře, utrpěl od svého protivníka ze severu Francie již svou šestou porážku za toto období. LOSC rozhodně nepůsobilo na hrací ploše lepším dojmem, bylo ale pro něj klíčové, že udržel čisté konto také po jediné trefě Gabriela Gudmundssona.

Domácí byli v úvodních pasážích zápasu aktivnějším celkem, do první větší šance se dostal Dembélé, nicméně z blízkosti na brankáře Léa Jardima nevyzrál. Pak se hostujícího muže v rukavicích snažil přelstít Toko Ekambi, jenže míč nasměroval v podstatě pouze jenom do jeho náruče. Až do 35. minuty se vlastně "Dogy" k ničemu vážnějšímu nepropracovaly. Zase, jako už poněkolikáté v minulosti, ale ukázaly, jak produktivní umějí být. Xeka z pravé strany vyslal centr do šestnáctky, tam jaksi podklouzl stoper Thiago Mendes, který míč nechtěně prodloužil ke Gudmundssonovi, a ten, sbíhající si ze druhé vlny, zacílil parádně do šibenice.

Lyon měl ještě dostatek času, jak na nepříjemný stav zareagovat, vytvořil si několik solidních možností, avšak ani jedna z nich ve vyrovnání nevyústila. Třeba do obrátky se v jedné takové objevil Faivre, jehož uvolnil Lucas Paquetá, ovšem jeho zakončení skončilo jen vedle brány. V 57. minutě Faivre zahrozil opětovně, jeho přízemní pokus každopádně bez větších obtíží zlikvidoval Léo Jardim. Možná že tu největší tutovku spálil v 67. minutě střídající Kadewere, jenž měl před sebou pouze bránícího Celika, a ten mu jeho pokus na poslední dobu zblokoval.

Možná ten nejzásadnější okamžik tohoto utkání přišel na řadu v závěrečných okamžicích. Léo Jardim totiž vyrobil v rozehrávce obrovskou hrubici, tak dlouho otálel s rozehrávkou, až ho obral o merunu Lucas Paquetá, který zacílil do prázdné brány. Sudí Turpin byl celou situaci zkoumat na videu a nakonec rozhodl, že gól neuzná, protože lyonský záložník si proti svému protivníkovi počínal nedovoleně. Lille mělo velké štěstí, že celá šlamastika nedopadla jinak.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, lequipe.fr

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele