26. kolo
25.02.2022 21:00 CET
2 : 4
(2:2)

Reportáž

Benjamin Bourigeaud (© AFP)

Rennes potvrdilo střeleckou potenci, také Montpellieru nadělilo čtyři branky

Les Rouges et Noirs stihli za šestadvacet kol vsítit jednapadesát branek, což přineslo třináct výher a čtyři remízy. Tentokrát se skvadra Bruna Génésia nenechala rozhodit ani ztrátou dvougólového náskoku, takže nadále bojuje o Ligu mistrů. Naopak MHSC po dalším zaváhání setrvají ve středu tabulky.

První branka se zrodila už v 8. minutě. Hamari Traoré poslal ukázkový centr na malé vápno mezi Thulera a Arnauda Souqueta, přičemž hlavou neomylně uklízel do sítě Martin Terrier - 0:1. Oba domácí obránci se pak nemohli shodnout, o čí chybu se jednalo. V závěru úvodní čtvrt hodiny se hosté radovali znovu.

Hamari Traoré přihrával z pravé strany po zemi před bránu, kde se svým přízemním volejem přispěchal Benjamin Bourigeaud - 0:2. Jenže před vypršením první dvacetiminutovky propadnul centr až k Ambroiseovi Oyongovi, jehož křižná střela z první přinesla snížení - 1:2. Následně se připomněl Souquet, jehož pokus zblokoval ve správný čas na správném místě stojící Birger Meling.

Poté mohl rozhodčímu děkovat za shovívavost Téji Savanier, jehož ostrý faul byl oceněn pouze žlutou kartou. Po půl hodině se do zakončení dostal znovu Benjamin Bourigeaud, leč minul. Ten samý hráč pak centroval na hlavu Nayefa Aguerda, od které se kulatý předmět odrazil nad branku. La Paillade proto mohli vyrovnat.

Čtyři minuty před vypršením řádné hrací doby úvodního dějství centroval do vápna Joris Chotard a Elye Wahi dokázal skórovat přes Warmeda Omariho, ač byl v pádu a záhy ke svatyni Rennes - 2:2. V nastaveném čase ještě chyboval Souquet, nicméně Gaëtan Laborde si třináctý zásah v sezoně schoval až na druhý poločas.

Z časomíry bylo po změně stran odehráno něco přes 180 sekund, když si Thuler špatně srovnal krok a ve vlastní šestnáctce podrazil Terriera. Rozhodčí Amaury Delerue nařídil penaltu, kterou bezpečně proměnil Laborde - 2:3. Po hodině hry to byl znovu čtyřiadvacetiletý Terrier, kdo zaměstnal Jonase Omlina. Ten musel zasahovat i proti dobré ráně, kterou jeho směrem z dálky vyslal Baptiste Santamaría.

Za šest minuty vyběhnul Alfred Gomis mimo vápno, aby zneškodnil pokus Wahiho. Domácí reklamovali ruku, ale ta se nepotvrdila. Záhy minul Santamaría a výživnou tříminutovku ukončil odraz do břevna a následný výborný zákrok Melinga, který coby poslední instance nepustil za brankovou čáru Souquetovo zakončení.

V 73. minutě se osmělil Lovro Majer a muž v rukavicích musel zasahovat. Chorvatský záložník se prosadil až v minutě pětaosmdesáté, protože si narazil s Bourigeaudem a následně cílil z nějakých sedm metrů po zemi přesně k pravé tyči - 2:4. V poslední minutě to vypadalo, že Sambia zahrál ve vlastním pokutovém území rukou, avšak penalta pro Rennes se nakonec nekonala. V nastavení ještě o kousek minul Elye Wahi a neujala se ani střela Sehroua Guirassyho, což ovšem příznivce a příznivkyně bretaňského celku mrzet nemuselo.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele