30. kolo
03.04.2022 15:00 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Martin Satriano (© AFP)

Brest přehrál MHSC a udělal další významný krok pro udržení

V Ligue 1 dlouhodobě platí, že překročení čtyřicetibodové hranice obvykle znamená záchranu. Osm kol před koncem k jejímu dosažení schází Pirátům dva bodíky. La Paillade si sice svého času dělali zálusk na umístění do šestého místa, jenže po třinácté prohře se jim tenhle cíl výrazně zkomplikoval.

Ve 4. minutě si Jonas Omlin pořádně oddychnul, že míč nakonec přeletěl břevno jeho svatyně. Následně pálil jeho spoluhráč Téji Savanier a jeho střele scházely centimetry. Mamadou Sakho nechtěl zůstat se svým snažením pozadu a sám zkusil štěstí, bohužel rovněž neúspěšně. Krátce před koncem úvodní půl hodiny musel Omlin do akce znovu.

První poločas tedy gól nepřinesl a v tom druhém se borci obou mančaftů delší dobu těžko dostávali na dostřel. Až v 64. minutě musel předvést dobrý zákrok Marco Bizot. V 69. minutě předvedl výbornou práci s míčem Romain Del Castillo, načež z vnitřku pokutového území nacentroval na jeho levou stranu, kde Martín Satriano svým zpracováním zaskočil Léa Leroye a zblízka prostřelil Omlina - 0:1.

V 74. minutě musel hostující obránce na poslední chvíli likvidovat nebezpečí po střele tečované Savanierem. Haris Belkebla pak svou ranou pořádně zaměstnal muže v rukavicích. Jenže v 79. minutě se dlouhého nákopu do vápna chopil Franck Honorat. Jeho první střelu sice Omlin ještě kryl, nicméně dorážka už se od jeho lýtka odrazila za brankovou čáru - 0:2.

Druhý zásah musel pojistit VAR, ale žádný prohřešek proti pravidlům neodhalil. Mimořádně důležitá věc, protože v nastavení se faulu ve vlastním vápně dopustil Lilian Brassier. Téji Savanier kopnul nařízenou penaltu do levé šibenice, což byla pro na druhou stranu skákajícího brankáře nechytatelná záležitost - 1:2. Na případné vyrovnání už nezbyl čas.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele