28. kolo
11.03.2022 21:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Jonathan Bamba a Mickael Nade (© AFP)

Zápas mezi Lille a ASSE vítěze nepoznal

Čtyřicet tisíc diváků a divaček na Stade Pierre Mauroy dokonce neviděli ani jeden gól. Díky tomu se domácí v tabulce ani dočasně nevyškrábali na pátou příčku. Hosté naopak vědí, že po osmadvacátém kole budou nejhůř osmnáctí.

Během úvodní desetiminutovky si Xeka poprvé (nikoli však naposledy) ostře vyšlápnul na Denise Bouangu, ale rozhodčí Florent Batta neudělil ani žlutou kartu. Následně se nepříliš dobře umístěnou hlavičkou prezentoval Gabriel Gudmundsson, takže Paul Bernardoni mohl zůstat klidný. V závěru úvodní dvacetiminutovky to zkusil Renato Sanches, jenže z fanoušků a fanynek LOSC nikoho nepotěšil.

Ve 24. minutě přihrával z pravé strany Bouanga. Ryad Boudebouz chytře přepustil Mahdimu Camarovi, jenže tomu střela nesedla, takže Léo Jardim nechal děkovat. Poté to byl Boudebouz, kdo napřáhnul zpoza šestnáctky. Muž v rukavicích dokázal míč vytěsnit do bezpečí. Na opačném pólu chybovala defenziva Les Verts. Zeki Celik střílel po zemi z bezprostřední blízkosti, jenže pouze do pravé tyče.

Do konce úvodního dějství ještě mířil Jonathan Bamba o kousek výše, než by bývalo bylo záhodno. V nastaveném čase se do šance dostal také Arnaud Nordin, jenže na Jardima nevyzrál. Po změně stran hlavičkoval po Gudmundssonově centru Amadou Onana a o centimetry minul svatyni Saint-Étienne. Nordin se pak ocitnul v dobré pozici, leč poslat svůj tým do vedení odmítnul.

V 67. minutě si nepřesně počínal i Mahdi Camara. To Wahbi Khazri byl za necelých deset minut pro změnu až příliš přesný, protože cílil přesně do míst, kde číhal domácí gólman. Tuniský reprezentant byl aktivní až do závěrečné minuty, jenže jubilejní desátou trefu v sezoně nezaznamenal. Další pokus patřil Zekimu Celikovi, jenže byl z dálky a de facto už předem byl odsouzený k neúspěchu.

Burak Yilmaz od svého příchodu na hřiště v 61. minutě evidentně moc chtěl rozhodnout. Nakonec se mohl stát asistentem u jediného zásahu tohoto klání, když v předposlední minutě řádné hrací doby sklepnul pro Edona Zhegrovu, který to zkusil z hranice velkého čtverce, nicméně skóre zůstalo i po finálním hvizdu stejné, jako před tím úvodním.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Pharrell

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele