13. kolo
06.11.2021 17:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Lille (© AFP)

Lille a Angers si rozdělily po bodu

Když se oba celky potkaly v květnu naposledy, hrálo se osmatřicáté kolo Ligue 1. A LOSC vědělo, že musí vyhrát, aby vyrvalo titul ze spárů PSG. To se podařilo, protože na góly Davida a Yilmaze dokázal reagovat pouze Angelo Fulgini v nastaveném čase. Po třinácti duelech nového ročníku je situace takové, že SCO je na tom o pět bodů lépe, než obhájce prvenství.

Už ve 2. minutě se přihodilo, že Celik úplně nezvládnul situaci, čímž nabídnul šanci ke skórování Azzedinu Ounahimu, který ji ale ještě s díky odmítnul. V 8. minutě mohl na vzpomínaný jarní zápas navázat Jonathan David, jenže v dobré pozici Danijela Petkoviće nepřelstil. Následně se po rohovém kopu dostal k hlavičce Romain Thomas, nicméně ani z tohoto mráčku nezapršelo.

Další příležitost patřila Sofianu Boufalovi, ale byl až příliš přesný na to, aby Iva Grbiće zneklidnil. Teprve po úvodní dvacetiminutovce se připomněl Burak Yilmaz. Jeho rána byla sice tvrdá, leč mezi tři tyče se nevešla. Ve 27. minutě rozehrával Renato Sanches z pravé strany standardní situaci. Obrana Angers totálně zaspala, takže se za ní ocitli hned tři borci v červeném. Nakonec to byl Tiago Djaló, jehož těžký volej skončil za Petkovićovými zády - 1:0.

Ve 36. minutě musel hostující gólman likvidovat další výživnou navštívenku z kopačky tureckého reprezentanta Buraka Yilmaze. V závěru poločasu ještě přestřelil Jonathan Bamba. Ve druhé půli se na první větší příležitost čekalo bezmála dvacet minut. Postaral se o ni José Fonte, jehož koníček musel s vypětím všech sil vyrážet do bezpečí muž v rukavicích.

Po sedmdesáti minutách hry neudržel Grbić míč a Mohamed Cho se snažil bleskurychle dorážet. Obránce Reinildo však za svého gólmana dokonale zaskočil. V 74. minutě pobídnul Bamba kolegu Yaziciho, který ztroskotal na výborném Petkovićovi. Za deset minut táhli hosté akci po levé straně. V jejím závěru přihrával Bilal Brahimi před bránu, kde v podstatě stačilo Azzedinu Ounahimu jenom nastavit pravačku - 1:1. V poslední minutě ještě sestřelil protihráče Amadou Onana, za což si od Françoise Letexiera vysloužil červenou kartu.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

15. kolo Lens-Angers 1,85??? Na Lille bylo 1,62. Co zase ta bukwa ve fortuně zkouší??? Opisovač má ještě čas.

Reagovat
smazaný uživatel

Mají v paži na ef . Na Lille bylo 1,61 .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele