17. kolo
05.12.2021 20:45 CET
2 : 2
(1:2)

Reportáž

Alberth Elis (© AFP)

Další ztráta Lyonu, z Bordeaux veze jenom bod

Další pokračování má příběh o letošním klopýtání Lyonu, Olympique nenapravil porážku od Remeše a získal jenom bod na půdě Bordeaux. Duel skončil remízou 2:2, domácí dvakrát vymazali jednobrankové manko.

Hned v úvodu se museli činit oba brankáři, kteří zlikvidovali po jedné tutovce. V deváté minutě postupoval sám na bránu Hwang a Lopes předvedl vynikající zákrok. Ve stejné situaci se nenechal zahanbit ani Costil, na toho si nepřišel Paquetá. Hwang se nemohl radovat ani ve 23. minutě, gólové oslavy překazil ofsajd.

Bezbrankový stav nakonec vydržel do 29. minuty - Shaqiri rozehrával rohový kop, v pokutovém území našel Denayera a proti jeho hlavičce byl Costil už bezmocný - 0:1. Pro belgického obránce se nakonec jednalo o jeden z mála světlých momentů, v závěru první půle se totiž zranil a musel střídat.

Ještě předtím se ale znovu měnilo skóre, a to dokonce dvakrát. Ve 36. minutě si dal vlastní branku Gusto, vedení na stranu hostujícího týmu pak před odchodem do kabin vrátil Thiago Mendes, který se z dvaceti metrů parádně opřel do míče a jeho bomba zaplula přesně k tyči - 1:2.

Lyon se pohybuje až ve druhé polovině tabulky, potřebuje vyhrávat a k tříbodovému zisku ho v neděli večer mohl přiblížit Paquetá. V 56. minutě ovšem přestřelil a rychle přišel trest. O dvě minuty později hosté nezužitkovali rohový kop, místo toho jim do brejku utekl Elis a se svým samostatným únikem naložil ideálně - 2:2.

Olympique po další ztrátě vedení vrhl síly do útoku a vypracoval si několik šancí. V 68. minutě se do akce znovu dostal Paquetá, Jihoameričan tentokráte zakončoval z první a Costil musel rychle na zem. V 87. minutě pak selhal Karl Toko Ekambi, kterému byla branka příliš malá.

V nastavení mohl pro Lyon přijít ještě jeden šok. Do obrovské tutovky se dostal M'Baye Niang, útočník se zjevil zcela sám před Lopesem a portugalský brankář předvedl fantastický reflex.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (1)

Přidat komentář
Class 92

FCGB už se probuďte!

Tradice L1 vzhůru.

Dnes bod minim.

Město vína, to je GB

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele