3. kolo
22.08.2021 15:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Sékou Mara (© AFP)

Bordeaux a Angers hrály ve vzájemném klání nerozhodně

V předchozích pěti případech se vždycky jeden tým radoval z výhry. Les Girondins vyhráli třikrát. Tentokrát se dostali brzy do vedení, jenže ještě před koncem úvodního dějství se soupeři podařilo vyrovnat, čímž dostal výsledek svou finální podobu.

V 10. minutě převzal na levém křídle balon Ricardo Mangas. Následně pobídnul kolegu Sékoua Maru, který svou utajenou přízemní střelou z hranice šestnáctky dokonale zaskočil Paula Bernardoniho - 1:0. V 15. minutě se o odpověď pokusil Romain Thomas, nicméně Benoît Costil předvedl spolehlivý zákrok.

Po půlhodině to z úhlu zkusil Toma Bašić, ale cílil pouze do boční sítě. Následně poslal nadýchaný balon do vápna Issouf Sissokho a Mara zkusil gólmana přelobovat hlavou. Bernardoni si však celou situaci pohlídal a míč sebral ještě před brankovou čarou. Následně se o slovo přihlásil Thomas Mangani a o kousek přestřelil.

Ve 38. minutě se Gérald Baticle mohl na lavičce radovat, protože jeho svěřencům se podařilo vyrovnat. O branku se přitom postaraly dvě dlouholeté opory. Centr do vápna posunul Angelo Fulgini hlavou na Romaina Thomase, který z bezprostřední blízkosti dopravil míč stejnou částí těla na místo určení - 1:1.

Ve dvaačtyřicáté minutě mohli hosté otočit skóre, kdyby Costil neschoval v náručí střelu Mohameda Choa. V 54. minutě si Otávio všimnul, že brankář Angers nestojí v těsné blízkosti brankové čáry. Zhruba z poloviny hřiště se ho tedy pokusil přehodit, ale Patrika Schicka nenapodobil. Těsně před vypršením úvodní hodiny hry pobídnul Cabot kolegu Sofiana Boufala, jenž pálil akorát do boční sítě.

V 65. minutě našel Yacine Adli v pokutovém území Sékoua Maru, jehož vychytal pozorný Bernardoni. Zbývající minuty až vyloženou příležitost nepřinesly. Bordeaux tedy připisuje druhý bod a za týden změří síly s Nice. Angers se sedmi body zůstává na horních příčkách tabulky a příště na Stade Raymond Kopa přivítá Stade Rennes.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele