4. kolo
27.08.2021 21:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Moussa Dembélé (© AFP)

Lyon se vzchopil a v Nantes urval výhru 1:0

První vítězství v nové sezoně slaví Olympique Lyon a cesta k němu nebyla jednoduchá. Les Gones poslal do vedení už v prvním poločase Moussa Dembélé a stav 1:0 se až do konce nezměnil. Soupeř pražské Sparty ve skupině Evropské ligy sice získal tři body, ale přišel o vyloučeného Da Silvu.

Tři body putují do Lyonu a to je pro tradiční francouzské mužstvo to nejdůležitější. Po špatném začátku potřebovali svěřenci trenéra Petera Bosze zabrat a v Nantes to rozhodně neměla být selanka.

Lyon byl od začátku častěji na balónu, ale do první vážnější situace se dostal až po 25. minutách díky střele Aouara. Nebylo to nic světoborného, Aouar mířil poměrně hodně nad. Územní převaha Les Gones však ke kýženému cíli vedla. Lucas Paquetá předvedl výbornou individuální kvalitu, po zpracování balónu vypálil a Moussa Dembélé z dorážky zajistil hostům vedení.

Lyon ale v koncentraci polevil a o dvě minuty později bylo Nantes blízko vyrovnávacímu gólu. Po rohovém kopu hlavičkoval Castelletto a Lopes musel předvést vynikající zákrok. Brankář Lyonu se zejména v závěru prvního poločasu nenudil a skvěle vytáhl i ránu Corchii z volného přímého kopu.

Hosté po vstřelené brance nepochopitelně přestali hrát a Nantes převzalo iniciativu a mělo i další šance. Nebezpečná byla střela Blase, která skončila vedle branky. Až v 67. minutě se zase připomněl Lyon a technický pokus Paquety skončil nad, zatímco Aouar neprostřelil Lafonta.

Stále to bylo jen o jednu branku a Lyon si cestu za vítězstvím komplikoval. Damien Da Silva za sáhnutí soupeři do obličeje uviděl druhou žlutou kartu a zbytek utkání dohrávali Lyonští v početní nevýhodě.

Svěřenci trenéra Bosze si museli zápas vytrpět až do úplného konce a v něm přežít nebezpečnou teč Muaniho. Poté, co uběhlo i pět minut nastaveného času, však mohl Lyon konečně slavit.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele