34. kolo
24.04.2022 15:00 CET
5 : 3
(0:2)

Reportáž

Radost hráčů Nantes (© AFP)

Osmigólová přestřelka na Stade de la Beujoire v Nantes trápícímu se Bordeaux body nepřinesla

Les Girondins ztrácí čtyři kola před koncem na první nesestupovou a nebarážovou příčku šest bodů. V ideálním případě by potřebovali všechny zbývající duely vyhrát. V Nantes mohli ještě před pár měsíci pomýšlet na poháry. Po několika výkyvech na ně sice asi nedosáhnout, avšak konečné umístění v horní polovině tabulky jest velmi reálné.

Vedle kouče Guiona nechyběl na hostující lavičce jeho asistent Jaroslav Plašil. Už v 6. minutě se radovali, jelikož Ignatěnkův centr doklepnul z první z hranice malého čtverce na místo určení M’Baye Niang - 0:1. Senegalský fotbalista si při tom na milimetr pohlídal ofsajdovou hranu. Po patnácti minutách chtěl Josuha Guilavogui z dálky přelobovat Lafonta, který nakonec zasahovat nemusel.

Zdařilou úvodní dvacetiminutovku potvrdil v jejím závěru Javairô Dilrosun, když naprosto nekompromisním způsobem napálil míč zpoza vápna pod břevno - 0:2. Snížit mohl Randal Kolo Muani, ale jeho hlavička se mezi tři tyče nevešla. Do konce poločasu se dál hrálo v dobrém tempu a borcům nechyběla snaha, jenže další zajímavá příležitost už k vidění nebyla.

Zato hned po změně stran rozhodně bylo, na co se dívat. Nejprve Kalifa Coulibaly z hranice šestnáctky svou křižnou přízemní střelou k levé tyči překonal Costila - 1:2. Potom v téměř stoprocentní šanci selhal jinak většinou neomylný Hwang Ui-jo. V následující, tedy 50. minutě, orazítkoval Wylan Cyprien tyč, aby Randal Kolo Muani nasměroval svoji dorážku jenom do boční sítě.

Les Canaris však nemuseli smutnit, neboť krátce potom jim k vyrovnání dopomohl Ricardo Mangas, když na hranici malého vápna smolně uklidil přihrávku Mosese Simona do vlastní svatyně - 2:2. Gólové hody pokračovaly v 67. minutě, kdy Enock Kwateng obstřelil Coulibalyho a navrátil hráčům klubu ze stadionu Matmut Atlantique vedení - 2:3.

Jenže tentokrát vydrželo pouhých pět minutek, jelikož Simon poslal centr na zadní tyč, kde se do vzduchu pověsil Coulibaly a oslavil tím svou čtvrtou branku v sezoně - 3:3. Další průšvih se dostavil už za čtyři minutky, protože obrana byla rozhozená a nedůsledná. Moses Simon jednoduše před obráncem zaseknul a na jeho ránu Costil nemohl při nejlepší vůli dosáhnout - 4:3.

V závěrečné desetiminutovce nejprve Randal Kolo Muani našel Fábia, který nedal. Hráč s třiadvacítkou na dresu pak zahrál ve vápně rukou, ale Jimmy Briand na Albana Lafonta při své penaltové exekuci nevyzrál. Hned z protiútoku Kombouarého skvadra udeřila znovu, když Osman Bukari uklízel hlavou - 5:3. Ghanský reprezentant, který byl v době svého zásahu na hřišti necelé tři minutky, se málem prosadil i v nastaveném čase, kdyby ovšem tváří v tvář brankáři zvolil jiné řešení. I tak ale může být se svým výkonem spokojený.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele