2. kolo
15.08.2021 15:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Ludovic Blas (© AFP)

Nantes si ve 2. kole poradilo s Metami

Před týdnem Les Canaris přivezli bod z Monaka a teď v každém poločase jedenkrát skórovali do sítě Les Grenats. Ti nedokázali navázat na minulý víkend, kdy si na konto připsali bod za remízu 3:3 proti obhájci titulu z Lille.

Hráči Nantes byli během úvodního dějství aktivnější. Tedy někdy až příliš - viz náraz Randala Kolo Muaniho do Alexandra Oukidji. Nicméně odměnou byla výběru kouče Kombouarého první trefa ve 12. minutě. Moses Simon na pravé straně přihrával před bránu, kde z bezprostřední blízkosti elegantně patičkou zakončoval právě Randal Kolo Muani - 1:0.

Krátce po rozehrávce si mohl nigerijský fotbalista připsat druhou asistenci, kdyby Fábio nepřekopnul. Následující minuty přinesly řadu soubojů, takže na další dobrou šanci se čekalo až do sedmatřicáté minuty. Ludovic Blas zkusil technický obstřel, který ovšem Oukidja přečetl. Po změně stran neuběhlo z časomíry ani 240 sekund a "Kanárci" vedli už o dvě branky.

Moses Simon centroval z pravé strany do ideálního prostoru a Ludovic Blas hlavou uklidil kulatý předmět na místo určení - 2:0. Teprve potom musel poprvé zasahovat Alban Lafont. V 68. minutě si zaběhnul za obranu Boubacar Traoré, jenž ho zradilo zpracování, takže měl gólman Nantes příležitost zasáhnout podle svých představ.

Minisouboj obou borců se nedlouho poté opakoval a znovu z něj vyšla jako vítěz domácí jednička. Činit se musela i v šestasedmdesáté minutě, když vyrážela na rohový kop Vagnerovu ránu. Po závěrečném hvizdu byla většina z dvanácti tisíc diváků na Stade de la Beaujoire spokojená. Nantes za týden míří do Rennes, Mety se doma střetnou s Remeší.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele