1. kolo
08.08.2021 17:00 CET
3 : 3
(2:1)

Reportáž

Sven Botman (© AFP)

Obhájce titulu na úvod sezony pouze remizoval s Metami

Lille sice vstoupilo do utkání lépe, jenže nedlouho po startu druhého poločasu prohrávalo už o dvě branky. Čtyřicet minut pak hrálo v početní převaze, nicméně alespoň bod se podařilo zachránit až v poslední nastavené minutě.

První velká šance byla na Stade Municipal Saint-Symphorien k vidění už v 10. minutě. Jonathan Bamba pobídnul svým centrem na malém vápně stojícího jmenovce Davida, který nezamířil přesně. V 16. minutě přišel s odpovědí Pape Sarr, ale ani on nebyl přesný. Skóre se tedy poprvé měnilo až ve třiadvacáté minutě.

Yusuf Yazici centroval od rohového praporku také na hranici malého čtverce, akorát Sven Botman jakožto obránce svému ofenzivnímu protihráči předvedl, jak se neomylně zakončuje hlavou - 0:1. Rozhodčí Eric Wattellier ještě všechno konzultoval s asistentem u videa. Nakonec se žádný prohřešek proti pravidlům nekonal a branka mohla platit.

Krátce po uplynutí úvodní půl hodiny bylo vyrovnáno. Thomas Delaine nacentroval na zadní tyč, kde Fabien Centonze nasměroval svoji hlavičku do protipohybu gólmana Léa Jardima, jenž převzal otěže po Mike Maignanovi, který odešel do AC Milán - 1:1. Prakticky ihned po rozehrávce se ke střele dostal Cheikh Sabaly a zmíněná nová jednička LOSC musela vyrážet do bezpečí.

Jonathan David pak volil zakončení po zemi, na které byl ovšem Alexandre Oukidja připraven. V jednačtyřicáté minutě rozehráli domácí parádní akci, v jejímž závěru zřejmě nechtíc přenechal Ibrahima Niané balon Mattieu Udolovi, jehož volej ze vzdálenosti pokutového kopu se zastavil až v síti - 2:1.

Nečekaná komplikace pro severofrancouzský celek, který nově trénuje Jocelyn Gourvennec. A v 52. minutě to s šancemi na bodový zisk vypadala ještě hůř, protože Fabien Centonze si na pravém křídle dvakrát narazil se spoluhráčem a následně pelášil až do šestnáctky, kde se mu ve střele pokusil zabránit Botman. Avšak míč se odrazil zpět do levačky útočícího fotbalisty, od níž putoval nechytatelně pod břevno - 3:1.

Důležitý moment se odehrál nějakých 240 sekund poté. Boubacar Kouyaté skočil v podstatě oběma nohama proti balonu, který sice zasáhnul, jenže zároveň trefil i Buraka Yilmaze. Od sudího pak vyfasoval rovnou červenou kartu. Po nařízené standardní situaci doletěl centr na hlavu Svena Botmana, který orazítkoval břevno. Od něj se kulatý předmět dostal k Benjaminu Andrému, jenž ho hlavou dostal z bezprostřední blízkosti na místo určení.

Bohužel pro Les Dogues se ukázalo, že poslední zmíněný hráč stál v ofsajdu, takže to dále bylo o dvě branky. Hosté přesto vycítili příležitost a regulérního snížení se dočkali v 81. minutě. Přízemní centr z levé strany od Isaaca Lihadjiho sice nebyl z nejsnadnějších na trefení, ale Jonathanu Ikonému se to přesto podařilo. Dokonce tak precizně, že ještě nasadil housle Josému Fontemu - 3:2.

Záhy po rozehrávce se ke střele dostal Renato Sanches a muž v rukavicích musel vyrážet. Následně se osmělil Jonathan Ikoné, leč na Oukidju nevyzrál. Třiatřicetiletý brankář se činil i proti dobré ráně Lihadjiho. To už běžel nastavený čas, v jehož sedmé minutě se po rychlé, přímočaré akci od vlastní svatyně dostal balon na levou stranu k Buraku Yilmazovi, jenž obehrál soupeře a jeho finální přihrávku si do té doby vynikající Alexandre Oukidja de facto srazil do vlastní sítě - 3:3. Výživný zápas tedy přinesl tři góly na každé straně barikády.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele