18. kolo
12.12.2021 15:00 CET
4 : 1
(3:0)

Reportáž

Radost hráčů FC Metz (© AFP)

Méty zásluhou skvělého vstupu do zápasu porazily Lorient

Oba kluby mají záchranářské starosti. O to větší důležitost tohle střetnutí mělo. Nakonec vyšlo vcelku jasně pro domácí, kteří po dvou porážkách opět naplno bodovali. Celkově vyhráli už potřetí a díky lepšímu skóre okupují barážovu příčku právě před Les Merlus.

Jak uvedeno, z časomíry neuteklo ani 300 sekund a Pape Sarr se stal šťastným střelcem, protože jej při snaze odkopnout míč do bezpečí nastřelil Dango Ouattara - 1:0. Než se hosté vzpamatovali, prohrávali už o dvě trefy. Fabien Centonze rozhodně nezamýšlel, že by jeho centr mohl hlavou za záda vlastního brankáře usměrnit Moritz Jenz, ovšem přesně tohle se přihodilo - 2:0.

Těsně před koncem úvodní dvacetiminutovky byl Christophe Pélissier patrně zralý na ručník, jelikož Farid Boulaya mistrně zahrál přímý kop ze vzdálenosti nějakých dvaceti metrů od svatyně Lorientu - 3:0. Až v sedmatřicáté minutě se osmělil Terem Moffi a Marc-Auréle Caillard, náhradník za Alexandre Oukidju, musel vyrážet na roh.

Ve druhém poločase se na první dobrou šanci čekalo téměř dvacet minut. Postaral se o ni Nicolas de Préville. Branka mu v tomto případě byla malá. Zato v 70. minutě Moritz Jenz odčinil svoje zaváhání, neboť z bezprostřední blízkosti dorazil kulatý předmět na místo určení poté, co Caillard nezkrotil střelu Armanda Laurientého - 3:1.

Muž v rukavicích, který hájí barvy Mét, si následně o poznání lépe poradil s dobrou střelou Adriana Grbiće. Díky tomu si Les Grenats mohli vzít zpět třígólové vedení. Standardní situaci z hranice šestnáctky rozehrál Farid Boulaye na malé vápno, kde do míče trknul Ibrahima Niane, s čímž Paul Nardi nemohl při té razanci cokoli udělat - 4:1. Není divu, že se na Stade Municipal Saint-Symphorien po závěrečném hvizdu rozhodčího Wattelliera slavilo.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele