13. kolo
07.11.2021 15:00 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Romain Faivre (© AFP)

Brest dokázal otočit duel s Lorientem a podruhé v sezoně vyhrál

Ovšem kdo ví, jak by to všechno dopadlo, kdyby nebyl už ve 28. minutě vyloučen Jérôme Hergault. Takhle se v početní výhodě hrající hosté mohli ve druhém poločase zvednout a poskočit těsně nad sestupové pásmo, byť pouze zásluhou lepšího skóre.

Na Stade du Moustoir běžela teprve pátá minuta, když Terem Moffi svým důrazem přelstil obránce na levé straně vápna, načež servíroval před bránu pro Adriana Grbiće, pro něhož nebyl probém z bezprostřední blízkosti rozvlnit síť - 1:0. Akce obou borců se opakovala v 18. minutě, akorát se musela obejít bez gólového efektu.

Ten se nedostavil ani 120 sekund poté, jelikož selhal jak Enzo Le Fée, tak Grbić. Ve zmíněné 28. minutě zaváhal Hergault při zpracování, což vyústilo v ostrý zákrok na protihráče, který sudí Romain Lissorgue ocenil nejprve žlutou, avšak po zhlédnutí videozáznamu své rozhodnutí přehodnotil a sáhnul pro červenou kartu. Velká nepříjemnost pro Les Merlus.

Tím spíše, že zanedlouho hlavičkoval Jérémy Le Douaron. Zařízení však minul, což platilo i tři minutky poté, ačkoli to bylo s přispěním domácího obránce. Sice se říká "do třetice všeho dobrého," ale pro tenhle zápas to neplatilo. Le Douaron totiž krátce před poločasovým odchodem do šaten na Paulu Nardim opět ztroskotal.

V 53. minutě reklamovali hosté Pétrotovo hraní rukou. Rozhodčí Lissorgue si šel celou situaci znovu prohlédnout a musel uznat, že Les Pirates mají pravdu. Penalty se chopil Romain Faivre a bezpečně ji proměnil, což se mu v tomto ročníku stalo už potřetí - 1:1. Autor vyrovnávací trefy byl při chuti, jenže druhý gól v rozmezí stejného počtu minut nepřidal.

Také střídající Irvin Cardona nechtěl zůstat pozadu, avšak brankář jeho pokus lapil. O vítězi tedy rozhodla 80. minuta. Ronaël Pierre-Gabriel muže v rukavicích prostřelil, ovšem na brankové čáře ještě všechno pojistil Steve Mounié - 1:2. V 88. minutě zazlobil obranu soupeře Moffi, což málem přineslo vlastní gól v Bizotově svatyni. Nestalo se, a tak může Brest slavit cenné vítězství.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele