36. kolo
08.05.2022 17:05 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Gerson (© AFP)

Marseille s přehledem porazila Lorient a nadále okupuje druhou příčku

Les Merlus čekají na vítězství nad OM už sedm roků. Za současné konstelace byl klub z přístavního města jasným favoritem, protože bretaňský celek ještě nemá jisté setrvání v Ligue 1 i pro příští sezonu.

Ve 12. minutě se osmělil Armand Laurienté, ale prostor mezi třemi tyčemi netrefil. Další minuty přinesly spíše opatrnou podívanou. A když už domácí vystřelili, zjistili, že to bylo z ofsajdu. Až ve 23. minutě musel předvést výborný zásah Matthieu Dreyer, protože Gersonova střela rozhodně měla gólové parametry.

Následnou převahu Sampaoliho skvadry nejlépe dokumentují tři rohové kopy v řadě. Muž v rukavicích při nich musel likvidovat šanci Bamby Dienga a po něm taky zakončení Papy Gueyeho. Šest minut před koncem úvodního dějství se už mistr Francie z roku 2010 konečně prosadil. A nutno dodat, že tahle branka stála za to.

Cengiz Ünder si v souboji s Jérémym Morelem na pravé straně počínal čistě, takže nacentroval na zadní tyč, kde uklízel Bamba Dieng za letu a ještě k tomu vnějším nártem svojí pravačky - 0:1. Senegalský útočník přitom příšel na hrací plochu až v 17. minutě, kdy střídal Cédrica Bakambua, aby v minutě jednasedmdesáté uvolnil místo Luisi Henriquemu.

Do konce úvodní pětačtřicetiminutovky se se svou hlavičkou prezentoval Julien Laporte, jenže vyrovnání nezařídil. Naopak v době, kdy z druhé půle nebylo odehráno ani 180 sekund, prostřelil obránce i gólmana Matteo Guendouzi - 0:2. Terem Moffi chtěl po rozehrávce okamžitě odpovědět, ale jeho pokus byl zblokován.

Výsledek se zrodil už v 67. minutě. Cengiz Ünder výborně našel Dienga, který posunul na neobsazeného Gersona, pro něhož nebyl problém skórovat - 0:3. Hosté věděli, že mají nahráno, zatímco domácí nedokázali ve zbytku utkání vymyslet jedinou akci, v jejímž závěru by mohli ohrozit Steva Mandandu, který tak prožil celých devadesát minut v poklidu.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele