27. kolo
04.03.2022 21:00 CET
1 : 4
(0:2)

Reportáž

Romain Faivre (© AFP)

Lyon v Lorientu neměl problém, na Bretaňském poloostrově uzmul třígólovou výhru

Lorient sice před týdnem zvládnul bretaňské derby proti Brestu, tohle vystoupení ho ovšem příliš nenakoplo v následném střetnutí s Lyonem. Proti francouzskému velikánovi byl horším týmem, hlavně směrem dopředu tápal a nakonec musel skousávat tříbrankovou porážku. OL si naopak po minulém neúspěchu s Lille napravilo reputaci a bez obtíží naplnilo roli favorita.

Hosté vstoupili do duelu parádně a už v 6. minutě se ujali průběžného vedení. Toko Ekambi si z levé strany seběhl blíže na hranici pokutové území, následně prostrkával merunu na Lucase Paquetu, ten ji ještě lehce posunul směrem k Faivreovi, jenž levačkou snadno přelstil gólmana Dreyera. A ve 26. minutě udeřili Les Gones gólově rovněž podruhé. Toko Ekambi operoval u levé lajny, přihrál na Emersona, jenž okamžitě posílal míč před bránu, tam si sbíhal Dembélé, který elegantní patičkou překonal Dreyera. Lyon zkrátka měl otěže klání pod svou kontrolou.

Až těsně před obrátku se také Les Merlus směrem dopředu osmělili, Moffi se pokoušel snížit z velmi dobrého postavení, brankář Anthony Lopes mu však jasně naznačil, že je mezi třemi tyčemi připravený a jeho pokus mu zlikvidoval. V 57. minutě však již přece došlo na v pořadí třetí změnu skóre. Le Fée se ihned po svém střídání ujal exekuce rohového kopu, svým pasem na bližší tyčce sice nenašel původního adresáta Pétrota, avšak bránící Thiago Mendes balón nešikovně prodloužil ještě ke druhé tyči, a odtud již Moffi bez větších obtíží rozvlňoval síť.

Jenže jakkoli mohl Lorient cítit šanci na zvrat v tomto zápase, jeho sebevědomí o pár chvilek později srazil hodně směrem dolů Toko Ekambi. Ten si za vápnem narazil míč s Dembélém, a i byť se pak dostal do poměrně hodně složitého střeleckého úhlu, podařilo se mu na Dreyera vyzrát. Ten neměl úplně nejčistší svědomí při svém počínání, nechal totiž skulinku mezi svým tělem a vlastní tyčkou a inkasování bylo na světě. Z téhle rány se už bretaňský výběr prostě neoklepal, ba naopak v 78. minutě obdržel ještě čtvrtý gól, to když na Aouarovu kolmici do běhu nastartoval Faivre, jenž poté z vyložené pozice mistrným obloučkem přehodil Dreyera.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, lequipe.fr

Komentáře (1)

Přidat komentář
DidusIneptus

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele