33. kolo
20.04.2022 19:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Dango Ouattara (© AFP)

Lorient byl v duelu s Metami o jednu branku lepší

Třiatřicáté kolo Ligue 1 svedlo dohromady kluby, které v tabulce zaujímají posledních šest pozic. Nejhůře na tom byly právě Mety, kterým alespoň bod z této partie uniknul až v nastaveném čase. Nadále jim tedy bude patřit poslední příčka. Nutno ovšem dodat, že ani patnáctí Les Merlus nemají zatím nic jistého.

Už v 8. minutě se dobrou střelou prezentoval domácí záložník Enzo Le Fée, ale cílil pouze do boční sítě. Následně dostali hosté příležitost rozehrát přímý kop z dobré pozice. Bohužel se nepodařilo obelstít ideálně postavenou zeď. Po čtvrt hodině se Frédéric Antonetti zaradoval, aby zjistil, že pěkná trefa Nicolase de Prévilleho nemůže být uznána.

Ten samý hráč se po dvaceti minutách hry ujal exekuce přímého kopu, aby jej poslal jenom těsně vedle tyče. Ve 32. minutě si Didier Lamkel Zé zaběhnul až k rohu malého čtverce, odkud minul vzdálenější (pravou) tyč. Kamerunský fotbalista dobře věděl, že tahle situace šla vyřešit o poznání lépe. První půle už více zajímavého nepřinesla.

Didier Lamkel Zé chtěl svoje zaváhání napravit hned po startu té druhé. A snad by se mu to i povedlo, kdyby znovu neselhal. Po změně stran se připomněl i Armand Laurienté, leč svou šestou branku v ročníku nepřidal, přestože dobré pokusy měl hned tři. S nastaveným časem se dění na hrací ploše neuklidnilo, ba právě naopak.

Nejprve Matthieu Dreyer totálně neodhadnul centr, po kterém Jemerson hlavičkoval do odkryté klece, kde ovšem jeden z lorientských obránců předvedl zákrok večera. Pravda, když o minutku později vyrážel Dreyer konečky prstů Mafoutovo zakončení, také si potlesk z tribun vysloužil právem. Ve čtvrté nastavené minutě se v soupeřově šestnáctce chopil balonu Ibrahima Koné, aby jej posunul na Danga Ouattaru, jenž střelou do prázdné zajistil svému týmu osmé vítězství v sezoně - 1:0.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele