2. kolo
13.08.2021 21:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Teramas Moffi (© AFP)

Lorient překvapil Monako, o vítězství domácích rozhodla penalta Moffiho

AS Monako sice postoupilo do play-off Ligy mistrů přes pražskou Spartu, ale začátek francouzské nejvyšší soutěže ho nezastihl v ideálním rozpoložení. Už před týdnem ztratilo remízou s Nantes a nyní dokonce prohrálo v Lorientu. Nutno podotknout, že celkem smolně. Utkání rozhodl pokutový kop, který proměnil Terem Igobor Moffi.

Celkem pět změn udělal Niko Kovač oproti domácímu zápasu se Spartou a jen na lavičce náhradníků zůstali například Ben Yedder, Fofana nebo Golovin. Monako i tak dominovalo, byť do vyložených šancí se nedostávalo.

Teprve až ve 29. minutě si Knížata vypracovala první větší příležitost, ale Kevin Volland levačkou zpoza vápna Nardiho nepřelstil. Domácí brankář předvedl na zemi jistý zákrok. A pak přišla pro hosty studená sprcha. Jakobs povalil v šestnáctce svého soupeře a sudí El Hadj nařídil pokutový kop. Nabídnutou příležitostí Lorient nepohrdl, konkrétně penaltu proměnil prudkou ranou k tyči Terem Igobor Moffi. Monako se dostalo do potíží, dál sice mělo navrch, ale v prvním poločase se střelecky neprosadilo.

Obrana Lorientu fungovala skvěle a to platilo i po změně stran. Niko Kovač se rozhodl brzy osvěžit hru příchody Ben Yeddera, Golovina nebo Henriqueho, ovšem obraz hry zůstával stejný - trvalá převaha Monaka bez gólového vyjádření.

V ochozech to jenom zahučelo, když v 62. minutě rozehrál standardku Golovin a Disasi z ní nedokázal skórovat. Lorient vlastně žádnou velkou šanci neměl. V zápase držel balón jen ve 27%, dvakrát vystřelil na branku a neměl jediný rohový kop. To nejdůležitější ale získal a to tři body za nejtěsnější vítězství.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Fikus19

0x2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele