12. kolo
31.10.2021 15:00 CET
2 : 2
(2:1)

Reportáž

Radost hráčů Rennes (© AFP)

Zápas mezi Troyes a Rennes vítěze nepoznal

Před tímto utkáním Les Rouges et Noirs vyhráli v součtu s Konferenční ligou pětkrát v řadě. Tentokrát na Stade de l’Aube sice vedli, avšak odhodlaně hrající Estac dokázal výsledek otočit, takže byl Bruno Génésio nakonec rád, že se v poslední desetiminutovce podařilo Martinu Terrierovi alespoň vyrovnat.

Právě zmíněný čtyřiadvacetiletý forvard se podepsal i pod první šanci utkání. Po Bourigeaudově centru zůstal na zadní tyči sám, ale nedokázal balon usměrnit podle svých představ. Poté se neohroženě hnal Gomisovým směrem Renaud Ripart, jenže ho zradila koncovka. V 9. minutě to byl opět Benjamin Bourigeaud, kdo centroval od rohového praporku na hlavu Nayefa Aguerda, jehož hlavička z šesti metrů vymetla pravou šibenici - 0:1.

Následně se svým volejem prezentoval Gaëtan Laborde, ovšem Gauthier Gallon si výborně poradil, což platilo i po navštívence od aktivního Bourigeauda. Ve 23. minutě obrana Rennes naprosto zapomněla na Mamu Baldého, který ale vůbec netrefil zařízení! Další pokus měl na svědomí Tristan Dingomé, jenže v dobré pozici přestřelil.

Ve 37. minutě se centr Guiliana Bianconeho snášel do pravého horního rohu, takže Alfred Gomis pro jistotu vyrážel na roh. Po jeho rozehrávce od Dingomého si na hranici malého čtverce naběhnul Adil Rami a jeho koníček znamenal vyrovnání - 1:1.

Asistent u téhle trefy se za pouhých 120 sekund proměnil ve střelce, když jednoduchou zasekávačkou posadil na zem dva protihráče a muž v rukavicích si na míč stačil jenom sáhnout - 2:1.

Renaud Ripart byl v 53. minutě od kulatého předmětu neodstavitelný, jenže v rozhodující chvíli ho zradila gravitace. Následně se připomněl Biancone a Gomis měl znovu plné ruce práce. V 74. minutě se užuž radoval Sehrou Guirassy, ale rozhodčí Jérémy Stinat zapískal ofsajd.

Až na úvod závěrečné desetiminutovky dostal příležitost pálit z hranice šestnáctky Martin Terrier a jeho rána zapadla přesně k levé tyči - 2:2. Ten samý hráč se mohl v nastaveném čase stát hrdinou, kdyby usměrnil za Gallonova záda Labordeho centr.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele