30. kolo
03.04.2022 15:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Renaud Ripart (© AFP)

Estac si poradil s Remeší a připisuje si na konto osmou výhru v sezoně

Od 54. minutě hráli domácí proti deseti, jenže početní výhodu dokázali zužitkovat až v samotném závěru utkání. Les Rouges et Blancs může tahle porážka mrzet. Tím spíše, že byla první po pěti zápasech, ale výrazný propad v tabulce nezapříčinila.

Určitě není bez zajímavosti, že kouč Óscar nasadil do hry v základní jedenáctce jediného Francouze. Byl jím Alexis Flips, jenže se už v 7. minutě postaral o první střelu, kterou ovšem Gauthier Gallon bezpečně kryl. Gólman ve službách Troyes si zkušeně počínal i za 180 sekund, když si poradil se zakončením Thomase Foketa.

Na konci úvodní dvacetiminutovky Florian Tardieu spíše centroval, nicméně Rajković měl plné ruce práce. Hned poté mohl otevřít skóre Adil Rami, kdyby si na své hlavičce dal více záležet. Ve 34. minutě měl blízko k otevíracímu zásahu Fraser Hornby, jenže kulatý předmět ve finále jenom lehce orazítkoval brankovou konstrukci.

Zahajovací pětačtyřicetiminutovka více pozoruhodného nepřinesla. Zato krátce po změně stran Foket selhal, když tváří v tváři Gallonovi nedokázal muže v rukavicích prostřelit. Xaver Chavalerin ještě v roce 2021 hájil barvy Remeše, ovšem teď měl výbornou šanci k tomu, aby poslal do vedení svého současného zaměstnavatele, tedy Troyes.

Rominigue Kouamé byl v 54. minutě faulován Azorem Matusiwou. Sudí Ruddy Buquet sáhnul pro druhou žlutou kartu a třiadvacetiletého defenzivního záložníka vyloučil. Po hodině hry málem udeřil Yoann Touzghar, kdyby si nevylámal zuby na srbském gólmanovi. Wout Faes pak zahrál rukou, leč rozhodčí původně nařízenou penaltu po zhlédnutí záznamu odvolal.

Převaha domácích narůstala a Giulian Biancone mohl patrně rozhodnout už v 71. minutě. Ve výborné pozici ale minul. Obránce Estacu zanedlouho vypíchnul míč Yunisi Abdelhamidovi, což bylo pro další průběh tohoto střetnutí velmi důležité. Chavalerin pak ztroskotal na Rajkovićovi, který zřejmě dohrával s drobnějším zraněním. Nicméně v nastaveném čase našel Mama Baldé a Renaud Ripart svou střelu pravačkou umístil nechytatelně - 1:0.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Vyhráli v Monaku za 8,36. V Angers za 3,61. Klidně se muže stát, že prohrají za 2,54-3-3,37. Takových prasáren je denně spousta.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele