19. kolo
22.12.2021 21:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Franck Honorat (© AFP)

Zápas mezi Troyes a Brestem vítěze nepoznal

A to proto, že na úvodní branku hostujícího výběru dokázal na začátku závěrečné desetiminutovky odpovědět pětatřicetiletý veterán Adil Rami. Domácí tak udrželi těsný náskok před sestupovou zónou, Les Pirates okupují post ve středu tabulky.

V 5. minutě Jean-Kevin Duverne přihrál Francku Honoratovi, který si z levé strany seběhnul do středu hřiště a z hranice vápna cílil přesně k pravé tyči - 0:1. Z časomíry ještě neutekla ani čtvrt hodina rozhodčímu Johanu Hamelovi neušly nemístné poznámky od náhradního brankáře Estacu, tedy Jessyho Moulina, jenž byl okamžitě vyloučen.

Lucien Agumé mohl po půl hodině přidat další branku, ale jeho hlavička se mezi tři tyče nevešla. Honorat pak šikovně posunul na Steva Mouniého, který minul o dobrý metr. Velká škoda pro Brest, protože z této pozice se rozhodně dalo vytěžit víc. Poslední minuty úvodní půle patřili Baldému. Nejprve hlavičkoval těsně mimo, a při druhém pokusu neuspěl s pokusem o nůžky.

Hned po změně stran loboval za vyrovnávací branku Tristan Dingomé. Marco Bizot však míč za svá záda nepustil. Florian Tardieu byl v domácím dresu dalším borcem, co zkusil štěstí. Kvůli teči z toho nic nebylo. Ten samý hráč v 65. minutě jenom sledoval, jak se jeho dobrá rána stočila do nesprávného směru. Za minutku mohl Gauthier Gallon děkovat Mouniému, že nepotrestal jeho zaváhání při centrovaném balonu.

Steve Mounié se osmělil i dvacet minut před koncem. Jelikož našel pouze střed brány, nenadělal tím muži v rukavicích veliké starosti. Čtvrt hodiny před koncem se po rychlé protiakci rozhodnul pro technický obstřel z hranice vápna Romain Faivre. Tohle zakončení však skončilo dobrý metr nad břevnem. Nassimu Chadlimu pak scházely centimetry.

V 80. minutě si svěřenci Michela Der Zakariana vybrali pořádný kopec smůly. Giulian Biancone vyprášil rukavice gólmana, který míč neudržel. Haris Belkebla jej následně ve snaze odkopnout do bezpečí napálil jenom do Adila Ramiho, od něhož se odrazil z pohledu příznivců Troyes tím správným směrem - 1:1. Zbývající minuty už se dohrály v poklidu.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele