1. kolo
07.08.2021 21:00 CET
1 : 2
(1:2)

Reportáž

Mauro Icardi (© AFP)

V prvním zápase nové sezony PSG těsně přehrálo Troyes

Klub z hlavního města Francie se musel v ročníku 2020/2021 sklonit před Lille OSC. V nové sezoně si chce vzít titul zpátky a hned na úvod k tomu udělal první krůček, když na Stade de l’Aube porazil Troyes, které se mezi elitu vrátilo po třech letech.

Domácí začali nebojácně. V 9. minutě obral Yoann Touzghar o balon Presnela Kimpembeho, načež chtěl pobídnout ještě lépe postaveného Renauda Riparta. Thilo Kehrer však tento úmysl přečetl a PSG uchránil od pohromy. Jenže už za nějakých 60 sekund Keylor Navas přeci jen lovil kulatý předmět ze své sítě.

Dylan Chambost centroval od rohového praporku přímo na hlavu Oualida El Hajjama, jenž uklízel k levé tyči - 1:0.

Odpovědět se pokusil Ander Herrera, jenže mířil do boční sítě. V 19. minutě to byl ale právě zmíněný španělský záložník, kdo pěkným obloučkem vysunul Achrafa Hakimiho, který si udělal prostor proti Youssoufovi Konému a z úhlu propálil Gauthiera Gallona - 1:1.

Za necelých 120 sekund byl dokonán působivý obrat. Další Herrerův centr sebral Kylian Mbappé. Následně volil zpětnou přihrávku na Maura Icardiho, který šajtlí pravé nohy ukázkově zakončil pěknou akci - 1:2.

Ve 24. minutě už mohli svěřenci Mauricia Pochettina vést o dva góly. Gallon byl příliš venku ze své branky, čehož chtěl využít Mbappé. Jeho šikovný lob však na čáře odhlavičkoval do bezpečí Jimmy Giraudon.

V osmadvacáté minutě bylo málem vyrovnáno. Ripartova střela mířila přesně do levého dolního rohu, kam se ovšem stačila tygřím skokem přemístit kostarická jednička v dresu pařížského celku. Těsně po uplynutí úvodní půl hodiny napřáhnul z dálky Chambost a moc nechybělo, aby opět zaměstnal muže v rukavicích. To se podařilo až Ripartovi při jeho výživné pumelici z hranice šestnáctky.

Závěrečné minuty úvodního dějství už byly poklidnější. Tedy s výjimkou Hakimiho zákroku na Riparta.

Po změně stran se znovu ukázal aktivní Chambost a Kimpembe musel jeho dobrou ránu srazit na roh. V 66. minutě se Mama Baldé prezentoval efektní, leč ve finále nikoli efektivní patičkou. V závěrečné desetiminutovce se nejprve neprosadil Mbappé a po něm mířil mimo Issa Kabore.

V nastaveném čase došlo na další dvě veliké příležitosti, přičemž pod obě se podepsal Renaud Ripart. Nejprve to zkusil zpoza vápna po zemi k levé tyči, nicméně stejně jako v prvním poločase skvěle zasáhnul Keylor Navas, který musel po následném rohu likvidovat hlavičku stejného protihráče. PSG tedy herně nepřesvědčilo, avšak přesto bere tři body. A věří, že se podaří dotáhnout příchod Lionela Messiho.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Mbappe s Neymarem jsou jeste na dovolene?

Reagovat
T..oo..M

Co jsem postřehl nějaké video PSG na twitteru tak Mbappe normálně trénoval, Neymar ani Di María na videu nebyli, takže mají nejspíš ještě volno po Cope. Donnarumma s Verrattim tam byli zabrání jak přijeli do tréninkového centra a zdravili se s ostatními hráči. Ramos jel individuál v posilovně, takže to bude ještě taková "okleštěná" sestava.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele