6. kolo
19.09.2021 15:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Teji Savanier vyrovnával (© AFP)

MHSC zásluhou pozdní trefy veze bod z Troyes

Když byl deset minut před koncem řádné hrací doby vyloučen hostující brazilský obránce Thuler, v podstatě nástupce klubové legendy Vitorina Hiltona, málokdo pochyboval o tom, že si ligový nováček připíše na konto druhé vítězství. Jenže krátce před koncem se Téji Savanier rozpomenul na dobu, kdy se o něm mluvilo jako o velikém talentu francouzského fotbalu.

Úvodní minuty přinesly na obou stranách nedostatek kreativity a řadu nepřesností. Takže první zajímavější pokus vyprodukovat Karim Azamour až ve 25. minutě. Následně jej napodobil Xavier Chavalerin, ale Jonas Omlin byl pozorný. Za deset minut se domácí Estac dočkal své šesté branky v probíhající sezoně.

Issa Kabore dostal na pravém křídle výtečnou přihrávku, načež poslal přízemní centr na zadní tyč, kde ve skluzu uklízel do sítě Yoann Touzghar - 1:0. V poslední minutě řádné hrací doby pálil ostře z hranice vápna Arnaud Souquet a za Gauthierem Gallonem zvonila tyčka. V nastaveném čase ještě přišli s další akcí borci zodpovědní za do té doby jedinou trefu zápasu. Naštěstí pozdější hříšník Thuler stihnul míč včas odkopnout do bezpečí.

Po hodině hry o sobě dal vědět čerstvý Gerson Rodrigues, když se pokusil napodobit Patrika Schicka z mače proti Skotsku. Na rozdíl od českého forvarda ale neuspěl. V 76. minutě si na centr Oualida El Hajjama z pravé strany naběhnul Touzghar. Svatyně Montpellieru mu v tomto případě byla malá. Následně kopnul ve snaze zasáhnout balon Thuler do obličeje Rodriguese a jihofrancouzský celek musel dohrávat o deseti.

V 87. minutě přesto dokázal se štěstím Téji Savanier zpracovat přihrávku od Nicholase Gioacchiniho a tvrdou ranou propálil Gallona - 1:1. Asistent u vyrovnávací trefy v nastaveném čase zakončoval sám, leč radost mu pokazil ve správný čas na správném místě stojící Azamoum. Troyes se v týdnu střetne s Lyonem, La Paillade přivítají doma Girondins Bordeaux.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele