18. kolo
12.12.2021 15:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Ui-jo Hwang (© AFP)

Bordeaux odváží všechny tři body z Troyes

Les Girondins potvrdili, že proti tomuto soupeři se jim daří. Z posledních pěti vzájemných klání odešli pětkrát jako vítězové. Hned čtyřikrát to však bylo tím nejtěsnějším možným rozdílem. Tentokrát se o rozhodující gól postaral Hwang Ui-jo, jenž i letos patří k nejlepším hráčům klubu z města nad řekou Garonnou.

První šanci zápasu obstaral v 5. minutě spoluhráč zmíněného jihokorejského reprezentanta Tom Lacoux, ovšem Gautiera Gallona výrazně nevystrašil. Hwang se poprvé osmělil po úvodní čtvrthodince, ale tohle zakončení se mu nepovedlo. V dalších minutách byla hra dosti rozkouskovaná. Ovšem v závěru úvodní půlhodiny se děly věci.

Oualid El Hajjam poslal do vápna centr, který skoro vleže usměrnil do sítě Xavier Chavalerin - 1:0. Nicméně radost Estacu skončila hned po následné rozehrávce, protože přihrávku z levé strany na Albertha Elise si srazil do vlastní brány na malém vápně pracující Yoann Salmier - 1:1. Velká škoda pro domácí. Tím spíše, že zanedlouho zahrozil Fransérgio.

První pětačtyřicetiminutovka skončila nerozhodně. V té druhé nejprve Renaud Ripart trefil jenom boční síť, a poté Chavalerin nepřelstil vyběhnuvšího Benoîta Costila. Hwang Ui-jo je na Korejce dosti vysoký, což se mu vyplatilo v 55. minutě, ačkoli centr na hlavu od Rémiho Oudina byl tak přesný, že ani nebylo nutné vyskočit - 1:2.

Svěřenci Vladimira Petkoviće byli rázem na koni a těsně vedení se snažili si spíše hlídat, než aby se pouštěli do nějakých větších akcí, v jejichž závěru by mohla přijít pojistka v podobě třetího gólu. To se jim mohlo třikrát nevyplatit. Nejprve muž v rukavicích výborně zasáhnul proti pokusu Rominigua Kouamého. Pak byla na roh tečkována navštívenka od Tristana Dingomého. A Mama Baldé orazítkoval ve třiaosmdesáté minutě pouze břevno. Finální střelu Dylana Chambosta si Costil bezpečně pohlídal.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele