23. kolo
06.02.2022 15:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Zápas Troyes a Met branku nepřinesl

Oba celky jsou namočené do boje o udržení, takže případná výhra nad přímým konkurentem by jednomu či druhému bývala mohla zvýšit sebevědomí do dalších náročných zápasů. Jenže střelci na obou stranách barikády si o první únorové neděli roku 2022 v podstatě vzali volno. Vždyť za celých devadesát minut byly k vidění pouhé dvě střely, které putovaly mezi tři tyče.

V úvodní dvacetiminutovce to byla spíše taková vyčkávaná. A když už se domácí Yoann Salmier ocitnul v palebné pozici, raději ještě hledal dalšího spolupráce, čímž celou akci zadrbal. Obráncům obou týmu rozhodně nešlo upřít obětavost, neboť si neohroženě stoupali do soupeřových pokusů, jako v případě Thomase Delaineho ve 23. minutě.

Mama Baldé byl jedním z borců, na kterých bylo znát, že si hodně věří. Jenže na jeho volej z šestatřicáté minuty se na Stade de l’Aube v žádném případě nebude vzpomínat dlouho. Tolik úvodní dějství. To druhé mohlo začít pro skvadru Bruna Irlese vesele, kdyby ovšem Adil Rami neminul. V 75. minutě se po rohovém kopu dostal míč na zadní tyč, kde byl k veliké škodě Les Grenats útočník Opa Nguette o krok pozadu.

Také další minuty se bohužel pro pro příznivce a příznivkyně obou celků nesly ve znamení nepřesností, nedostatku kreativity, případně uspěchané finální přihrávky. Přesto rozhodčí Mikael Lessage neváhal a aktéry na hrací ploše nechal trápit ještě o čtyři minutky déle, než minimálně vyžaduje jedna fotbalová partie.

Po třiadvaceti kolech Estac okupuje šestnáctou pozici s tím, že na osmnácté Mety, které se tudíž nacházejí na barážové příčce, má pouze jednobodový náskok. Navýšit ho bude chtít za týden proti Brestu, což rozhodně není nereálné. Naopak na tým Frédérica Antonettiho čeká ve velice dobré formě hrající Olympique Marseille, avšak poslední čtyři vzájemná klání pokaždé přinesla dělbu bodů.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
DidusIneptus

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele