4. kolo
29.08.2021 13:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Sofiane Diop (© AFP)

Monaco vyhrálo v Troyes a v nové sezoně slavní první ligovou výhru

Až ve čtvrtém kole Ligue 1 svěřenci Nika Kovaće uhráli plný bodový zisk. Byla to však pouze malá náplast za to, na cestě do Champions League vystavil v týdnu stopku Šachtar Doněck. Naopak Troyes zůstává s jediným bodíkem na samém chvostu tabulky.

Hosté začali lépe a už ve 13. minutě mohl po rohu skórovat Gelson Martins, kdyby nemířil nad. Portugalský fotbalista se záhy proměnil ze zakončovatele v asistenta, když pobídnul Auréliena Tchouaméniho, jenž těsně minul. Na další střelu se čekalo téměř dvacet minut. Wissam Ben Yedder si to neohroženě namířil mezi čtveřici protihráčů, ale v obležení mu nezbyl prostor na razanci.

Ve 38. minutě se Estac dožadoval penalty, když se v soupeřově šestnáctce ocitnul na zemi Rominique Kouamé. Rozhodčí Johan Hamel nechal pokračovat ve hře. Nějakých 180 sekund poté výtečně vysunul Tchouaméni kolegu Ben Yeddera, který ještě posnul před bránu na Sofiane Diopa, jenž měl před sebou už snadnou úlohu - 0:1.

Hned po změně stran mohl Gelson Martins přidat pojistku, kdyby svou příležitost nezazdil. Následně napálil brankovou konstrukci Giulian Biancone. Jenže skvadra Laurenta Batllese vyrovnala až v následující minutě. Stalo se tak zásluhou Rubena Aguilara, který si po rozehrávce standardní situace vstřelil hlavou vlastní gól. Na tenhle oblouček nemohl Alexander Nübel při nejlepší vůli dosáhnout - 1:1.

Jenže za sedm minut se skóre měnilo znovu. Youssouf Fofane vystihnul ve středu hřiště rozehrávku, načež vymyslel vynikající uličku pro Sofiane Diopa, jenž zakončoval pravačkou vedle vyběhnuvšího Gauthiera Gallona - 1:2. V 70. minutě mohl vyrovnat Mama Baldé, kdyby ovšem nerozezvučel pouze břevno. Ten samý hráč se dostal do ještě jedné šance. Bohužel pro Troyes však gólmana nepřekonal. A protože v závěru neuspěl ani Renaud Ripart, může se knížecí klub radovat z výhry.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele