19. kolo
19.01.2022 19:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů Štrasburku (© AFP)

Strasbourg porazil Clermont a v tabulce si opět polepšil

Třetí vítězství v řadě posunulo Racing na vynikající čtvrtou příčku. Dokonce i druhá jest pořád na dosah. Zároveň však hráči klubu ze Stade de la Meinau musí dávat pozor na nejbližší pronásledovatele, jelikož při tradiční vyrovnanosti Ligue 1 může snadno následovat pád až do druhé poloviny tabulky, kde po dalším nezdaru tlí Les Lanciers na poslední nesestupové a nebarážové pozici.

První dobrý nápad měl v 8. minutě Adrien Thomasson, jenž se pokusil přelobovat brankáře. Bohužel pro něj i pro celý Strasbourg z toho gól nebyl. Později vystřelil jeho spoluhráč Sanjin Pricić, jehož ráně chyběla přesnost. Následující dění na Stade Gabriel Montpied věru nepřineslo zrovna atraktivní fotbal.

Až po půl hodině hry ohrozil svatyni hostujícího celku Jordan Tell. Ztroskotal na Matzi Selsovi. Kevin Gameiro pak vymyslel střelu, která skončila těsně vedle tyče. Jenže v poslední minutě řádné hrací doby první půle už se prosadil, neboť po výtečné přihrávce od Jean-Eudese Aholoua za obranu lehoučkým lobem rozvlnil síť - 0:1.

Autor úvodní trefy zápasu se připomněl i devět minut po změně stran, jenže cílil pouze do boční sítě. Po hodině hry to Sanjin Prcić zkusil rovnou z přímého kopu, avšak Ouparine Djoco balon za svá záda nepustil. Tak se tomu stalo až v 78. minutě. Thomasson z pravé strany přihrával po zemi před bránu, kde z voleje pálil Jean Bellegarde, jenž byl v té době na trávníku necelých 120 sekund. Dráhu kulatého předmětu výrazně změnil tečující Cédric Hountondji, následný byl připsán jemu jako vlastní - 0:2.

Smolař v obranných řadách Clermontu mohl napravit svoje zaváhání už za šest minut, kdyby nehlavičkoval nad. Alespoň snížit mohl v poslední minutě řádné hrací doby Jodel Dossou, jenže našel pouze boční síť. Ve formě hrající Racing o víkendu narazí na trápící se Bordeaux. Svěřenci Pascala Gastiena se pokusí uhrát dobrý výsledek proti Stade Rennes.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
DidusIneptus

0:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele