17. kolo
05.12.2021 13:00 CET
0 : 5
(0:3)

Reportáž

Martin Terrier (© AFP)

Rennes deklasovalo pěti góly St. Étienne. Hattrick zapisoval Terrier, tři asistence Majer

Jestliže před pár dny Rennes přišlo po porážce s Lille o průběžnou druhou příčku v tabulce, na půdě St. Étienne si ji vybojovalo zpátky, a zužitkovalo tak sobotní výpadek Marseille v duelu s Brestem. Aktuálně poslední celek Ligue 1 doslova zdemolovalo, hattrickem se do finálních statistik střetnutí zapisoval Martin Terrier a hned třemi asistencemi u jeho tref Lovro Majer.

Domácí byli těmi prvními, komu se zdařilo rozvlnit síť. Chazrí se dostal za soupeřovu obranu, řítil se sám na brankáře Gomise, jehož překonal, usvědčen byl ovšem nakonec z ofsajdu, a tak tahle trefa nebyla uznaná. Ve 22. minutě naopak hosté vyzráli na pravidlo o ofsajdu, a byť byl avizován poté, co zacílil Terrier po uvolnění od Majera, video ukázalo, že bylo vše v pořádku.

Ve 28. minutě se následně SRFC propracovalo ke svému druhému přesnému zásahu v pořadí. Terrierovo úvodní zakončení zablokoval stoper Nade, míč se pak odchýlil k Majerovi, jenž ho adresoval na bližší tyčku zpět ke svému sbíhajícímu spoluhráči, a ten elegantní patičkou mířil za záda zkoprnělého gólmana Greena. Les Verts i nadále tápali, na hřišti působili dost sklesle.

Krátce před obrátkou přitom museli skousávat ještě jedno inkasování, a bylo přitom vidět na bezprostřední reakci většiny hráčů, že v obrat za současné situace nevěří, i když před sebou měli druhé dějství. Třetí gól přidalo Rennes poměrně šťastně. Assignon nadvakrát nepřelstil Greena, po jeho druhém zákroku se nicméně meruna odrazila od bránícího Macona do brány.

Jakkoli se mohlo ASSE o poločasové přestávce v kabině hecovat, opět jeho sebevědomí srazil na minimální hodnoty nepříjemný moment, a to ten ze 48. minuty. Majer balón předal na levé straně Terrierovi, ten ze střední vzdálenosti napřáhl svou pravačkou a parádně ho nasměroval do vzdálenější šibenice. Hodně marná byla snaha Greena vůči této zcela bezchybné dělovce.

St. Étienne se ani na žádnou čestnou branku ve zbývajících pasážích utkání prostě nezmohlo. Les Rouge et Noir byli v takovém laufu a v takové pohodě, že mohli opravdu stěží přijít proti psychicky zdecimovanému soupeři o tak pohotový náskok. Ten navíc pojišťoval v 83. minutě střídající Ugochukwu, který střelou po zemi z hranice vápna využil přihrávku od Labordeho.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Class 92

50.min. běží... ASSE - styďte se

Reagovat
Class 92

Jestli je to pravda s Puelem...to bude "kasička" se mu vyplácet!

Jen aby vůbec tu ligu zachránili.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele