30. kolo
03.04.2022 15:00 CET
2 : 4
(1:1)

Reportáž

Bamba Dieng (© AFP)

Marseille přestřílela St. Étienne, druhou pozici v Ligue 1 má stále v moci

Marseille odvedla především parádní práci ve druhém dějství, St. Étienne nakonec venku skolila o dva góly a upevnila si v Ligue 1 své postavení na druhé příčce tabulky. Jeho soupeř statečně vzdoroval, bodový zisk si na každý pád spíše zasloužil opravdu francouzský velikán. Poté, co se duel kvůli špatnému počasí nemohl sehrát v sobotu, bylo v neděli vše v pořádku.

Že se bude jednat o slušnou ofenzivní podívanou, ukázaly už úvodní okamžiky utkání. Jako první se do solidní možnosti propracovala Marseille, a to díky Payetovi, gólman Bernardoni však jeho pokus pravačkou dokázal vychytat. O čtyři minuty později naopak St. Étienne svou úvodní výraznější šanci přetavilo v průběžné vedení. Bouanga přetlačil v souboji bránícího Kolašinace, vlétl do šestnáctky, ani vracející se Saliba tuhle akci nezastavil, gabonský forvard vypálil, a protože brankáři Pauovi Lópezovi míč vypadl trestuhodně z rukavic, doputoval míč za brankovou čáru. ASSE od té doby slušně bránilo těsný náskok, přišlo o něj až krátce před obrátkou. Kdyby přitom ve 42. minutě byla uznána další branka Bouangy, mohlo se střetnutí upínat ještě jiným směrem. Pak ale na řadu přišel zásadní hvizd zkušeného arbitra Turpina.

Na videu si totiž všiml, že stoper Mangala povalil k zemi Čaletu-Cara a nařídil pokutový kop ve prospěch Les Phocéens. Jakožto exekutor se Payet v koncovce nezmýlil, chytře zamířil do středu brány, protože Bernardoni se mu hnul ke své tyčce. Tenhle moment jako by pořádně rozhýbal ofenzívu výběru z jihu Francie, domácí drželi jen s vypětím všech sil. V 51. minutě se k zakončení propracoval stále neúnavný Payet, na Bernardoniho nicméně nevyzrál, v 58. minutě Diengova hlavička olízla břevno. V 60. minutě už každopádně přece došlo na změnu skóre. Rongier sice z blízkosti nepřekonal Bernardoniho, který proti němu vyběhl včas, balón stačil vyrazit, jeho spoluhráč Kolodziejczak, ač nikým neatakován, chtěl situaci vyřešit rázně odkopem do bezpečí, jenže si počínal tak neohrabaně, že zacílil ukázkově do vlastní šibenice.

V 68. minutě marseillský klub rozvlnil síť potřetí. Nordin ve vápně podrazil Gersona, Turpin se zase jal nařídit penaltu, tentokrát si merunu na bílý puntík postavil Dieng a stejně jako jeho spoluhráč Payet v prvním poločase si hravě s pokutovým kopem poradil. Definitivně o výhře OM rozhodl v 73. minutě, jehož Guendouzi mistrně uvolnil Harita, a následná přízemní střela se od tyčky dostala za brankovou čáru. Les Verts našli sílu už pouze na snížení negativního stavu, Pau López nezakročil vůči přesné dělovce Gourny-Douatha čtyři minuty před koncem.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele