23. kolo
05.02.2022 17:00 CET
3 : 1
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů Saint-Étienne (© AFP)

Dupraz mistrně vystřídal. Jeho St. Étienne v závěru klání přetlačilo Montpellier

Famózní obrat prožili v St. Étienne, které dlouhou dobu s Montpellierem prohrávalo. Ale tahy trenéra Pascala Dupraze výrazně pomohly oživit celkovou ofenzivu, a nakonec duel vyústil ve vítězství Les Verts. MHSC se prakticky neustále soustředil výhradně na obranu, tahle taktika se však ukázala jako chybná. Na střetnutí nebude vzpomínat v dobrém ani Dimitry Bertaud.

Hostující brankář musel do hry na zhruba poslední dvacetiminutovku za Jonase Omlina, který se nepříjemně zranil. Do té chvíle měli svěřenci kouče Oliviera Dall'Oglia dění na hrací ploše pod kontrolou. A zatímco také tohle nucené střídání se podepsalo pod konečný montpellierský nezdar, domácí náhradníci si počínali úplně jinak. Právě oni strhli úspěch na stranu ASSE.

Arnaud Nordin, Adil Aouchiche a Romain Hamouma byli prostě u všeho podstatného, ačkoli se do základní sestavy nevešli. Jejich statistickou hegemonii narušil pouze Wahbi Khazri, jenž si každopádně jakožto v podstatě nejaktivnější hráč na hřišti zápis do svých fotbalových dat plně zasloužil. Hosty mola těšit snad jen přesná trefa Elyeho Wahiho zkraje prvního dějství.

V 11. minutě si hostující forvard seběhl na hranici brankového území na přihrávku zprava od Souqueta a balón nasměroval v pádu pod břevno. Na tohle inkasování se St. Étienne nedařilo odpovědět. Šance si tvořit dokázalo, neustále hladový byl především Khazri, jenže ten ve 37. minutě či ve 49. minutě nevyzrál na v tu dobu ještě zdravého, obecně velmi jistého Omlina.

Domácí se nevzdali, byť mnohdy působili frustrovaně, že se jejich snažení minulo účinkem. Ve finále je pořádně nakopl Hamouma, který zacílil parádně do šibenice, a poté se gólově prosadil i jeho spoluhráč Nordin střelou na vzdálenější tyč, u obou branek přitom asistoval Aouchiche. Zisk tři bodů pak ještě pečetil Khazri, jenž využil nahrávku zleva od Nordina.

Letos v St. Étienne moc důvodů k radosti neměli, tenhle obrat by ho nicméně rozhodně mohl povzbudit do dalších týdnů, v nichž se bude chtít co nejdále vzdálit od pásma sestupu. Nynější výsledek ho alespoň dočasně posunul ze samého dna tabulky. Montpellier naopak utrpěl třetí prohru za uplynulá čtyři ligová kola, celkově prožívá nevalný start do nového roku 2022.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele