1. kolo
08.08.2021 15:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Saint-Étienne (© AFP)

Dva góly, dvě brankové konstrukce a remíza 1:1

Utkání mezi Saint-Étienne a Lorientem skončilo remízou a nutno podotknout, že nejspíše spravedlivou. Po vyrovnaném prvním poločase se v 52. minutě prosadil Vincent LeGoff, ale konečné slovo měl z pokutového kopu Wahbi Khazri. Domácí mohli z utkání vykřesat tři body, kdyby hlavičku Bouangy nezastavilo břevno, na druhou stranu brankovou konstrukci orazítkoval i Abergel.

Diváci, kteří si našli cestu na stadion Geoffroye Guicharda, nemuseli litovat, protože první obrovská šance se jim naskytla už v šesté minutě. Po laxní hře obrany Les Verts se o ní postaral hostující Abergel a jeho přízemní rána rozezvonila tyč. Za deset minut se předvedli i zelení a pokus Camary boxoval mimo nebezpečí brankář Nardi.

Hrál se svižný fotbal, oba celky se pokoušely útočit a měly zajímavé možnosti, avšak ukazatel skóre se za první poločas nezměnil.

To nejdůležitější přišlo až po změně stran a k vidění byly konečné góly. V 52. minutě sice neuspěl Hamouma, jehož střela skončila těsně vedle, ale hned na druhé straně se prosadil Vincent Le Goff. Měl snadnou úlohu, protože mu stačilo balón jen doklepnout do odkryté branky, když se předtím po tvrdé ráně odrazil od břevna.

Vedení Lorientu bylo navzdory vyrovnanému průběhu zápasu přeci jenom trochu překvapivé. Nicméně nevydrželo dlouho. V 66. minutě se provinil faulem v šestnáctce na Khazriho předchozí hrdina Le Goff a sudí odpískal pokutový kop. Sám Wahbi Khazri poslal Nardiho na druhou stranu a srovnal na 1:1.

Saint-Étienne bylo dokonce blízko otočce, jenomže Bouanga poslal balón do břevna. Ve zbývajícím čase už se nikomu vytvořit větší šanci nepodařilo a zápas skončil spravedlivou dělbou. Je zajímavé, že remízu si ve vzájemném zápase připsali znovu po dlouhých deseti letech.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele