11. kolo
22.10.2021 21:00 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

Wahbi Khazri (© AFP)

St. Étienne urvalo v závěru plichtu s Angers, ze dna tabulky se přesto neodpoutalo

Dost zásadní zpoždění měla páteční předehrávka jedenáctého kola Ligue 1 mezi St. Étienne a Angers, a to kvůli výtržnostem fanoušků. Ti totiž vyjadřovali velkou nespokojenost se současným stavem v ASSE, žádali si transparenty odchod trenéra Clauda Puela a světlicemi a dělbuchy zaházeli hrací plochu. A nakonec se až kolem půlnoci rozhodlo o konečné plichtě.

Pro oba výběry se určitě jednalo o pořádně nepříjemnou záležitost, se kterou se musely rychle vypořádat. Možná že tyhle momenty ve finále naplno vyburcovaly právě Les Verts, kteří se ani po tomto výsledku neodpoutali ze dna průběžného pořadí. Statisticky byli lepším týmem, více stříleli na branku, drželi více míč na kopačkách a alespoň zisk bodu si zřejmě zasloužili.

Utkání proti Angers se pro domácí nevyvíjelo nikterak dobře. Ještě zhruba půlhodinu před závěrečným hvizdem sudího Gautiera prohrávali o dva góly, vzedmuli se však k odporu a až ve čtvrté minutě nastavení si zajistili aspoň nějaký úspěch. Hosté přitom nebyli vážně daleko od skutečnosti vsunutí se dočasně na druhé místo tabulky za doposud vedoucí PSG.

Svěřenci kouče Géralda Baticla se dočkali svého prvního přesného zásahu ve 28. minutě, to když Boufal rozehrál standardku z levé strany centrem na zadní tyčku, tam našel nehlídaného Traorého, který pak snadno udeřil. V 56. minutě se následně Le SCO zdařilo navýšit vedení poté, co po pobídce Cabota překonával brankáře Bajice z ne úplně jednoduché pozice Fulgini.

St. Étienne ovšem ani za dvougólové ztráty nesložilo zbraně a udělalo moc dobře. Rozhodně ho nakopla snižující trefa ze 61. minuty, o kterou se postaral Chazrí, který přímý volný kop zužitkoval střelou přes zeď a přesně k tyči. Vyrovnání zajistil v závěru střídající Nade, jenž po pasu od Sowa přetlačil bránícího Manceaua a hlavičkou z blízkosti pohotově zacílil.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, livesport.cz, talksport.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele