23. kolo
05.02.2022 21:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Wissam Ben Yedder (© AFP)

AS Monaco zdolalo ve šlágru kola Olympique Lyon

Přímý souboj o pohárové příčky mezi Monakem a Lyonem skončil výhrou knížecího celku 2:0. Monako mohlo těžit díky povedenému začátku, na který Les Gones vůbec nedokázali zareagovat. Velmi rychle poslal domácí Knížata do vedení Jean Lucas a ještě v prvním poločase na něho navázal kapitán Wissam Ben Yedder. Lyon navíc na stadionu Luise-II ztratil sedmizápasovou sérii bez porážky.

Ani jeden tým nemohl být s aktuálním pořadím v tabulce spokojen a sobotní vzájemná bitva měla jednoho z nich přiblížit vysněným pohárům, především pak Lize mistrů. A vypjatý duel nakonec zvládlo lépe Monako, které se minimálně do neděle posunulo na čtvrté místo tabulky. Olympique Lyon je až osmý a ještě se může propadnout.

Domácí měli fantastický začátek, který vlastně rozhodl. Už ve 2. minutě vymyslel Sofiane Diop elegantní přihrávku patou na kapitána Ben Yeddera a ten načechral balón přesně na hlavu Jeana Lucase. "Knížata" si vedení užívala a zanedlouho přispěchala s další gólovkou, ale Gelsona Martinse v tutovce vychytal brankář Lopes. Opora Lyonu se předvedla i o pět minut později, když reflexivně zlikvidovala střelu Lucase.

Lyon vůbec nehrál dobře a Monako toho v prvním dějství využilo druhou brankou. Wissam Ben Yedder prokázal neuvěřitelný klid v koncovce. Nejprve si tedy seběhl pro přihrávku a pak lobem o pravou tyč zvýšil na 2:0. Lyon se dostal ke slovu až v samotném závěru prvního poločasu a i když hlavičkující Dembélé překonal Nübela, na brankové čáře ho zastoupil Maripán.

Aktivní hra pokračovala i po změně stran. V 50. minutě střílel vedle Diop a Lukebovu střelu zblízka vyrazil Nübel. Na hráčích Lyonu se postupem času začala projevovat frustrace a Monako vlastně nemělo problém náskok hlídat. Ačkoliv trenér Peter Bosz zkoušel všechno možné i nemožné, Lyon se do závěrečného tlaku nedostal. Nedokázal tak snížit a ještě alespoň zápas zdramatizovat. Hosté tak pokračují v trápení a ztracené body budou muset získat jinde.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Pharrell

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele