31. kolo
10.04.2022 15:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Caio Henrique (© AFP)

Sestupem ohrožené Troyes odjíždí z Monaka s porážkou

Wissam Ben Yedder sice nestáhnul třígólový náskok na Kyliana Mbappého, jenž po hattricku do sítě Clermontu vévodí tabulce kanonýrů, nicméně při rozhodujícím okamžiku jej zastoupil spoluhráč Kevin Volland. Knížecí klub tak dál zůstává ve hře o poháry, ačkoli na účast v Lize mistrů to tentokrát nevypadá.

Ben Yedder přitom mohl otevřít skóre už v 9. minutě. Jessy Moulin mu ale včasným vyběhnutím radost překazil. Ke konfrontaci obou borců málem došlo po čtvrthodině utkání znovu, kdyby si do nebezpečné střely nestihnul stoupnout Erik Palmer-Brown. Vanderson následně cílil pouze do středu brány. Kdežto v minutě osmnácté byl faulován Alexandr Golovin.

Caio Henrique střílel z bezmála třicetimetrové vzdálenosti. Míč zatočil přes zeď, čímž zmátl gólmana, jehož úkrok doprava se ukázal býti fatálním - 1:0. Vskutku nádherná trefa rodáka ze Santosu. Po půlhodině si z něj chtěl vzít příklad Youssouf Fofana, nicméně jeho zakončení z dálky ke gólu nevedlo.

Zanedlouho se ke střele dostal Myron Boadu a Giulian Biancone tečoval mimo. Jenže ve 39. minutě převzal Iké Ugbo na hranici šestnáctky balon, otočil se s ním a střela pravačkou se od pravé tyče odrazila na místo určení - 1:1. Krátce před poločasovým odchodem do šaten se dalším výborným obranným zákrokem prezentoval Biancone.

V 57. minutě přišel na hrací plochu Němec Volland a za pár desítek sekund se podepsal pod vítěznou trefu, když si Golovinův centr ve vápně zpracoval, aby jej okamžitě napálil pod břevno - 2:1.

Za deset minut znovu zazlobil Ugbo, nicméně tentokrát nevyzrál na pozorného Caia Henriqueho. Rominigue Kouamé chtěl skórovat z větší vzdálenosti a podle očekávání se mu to nepodařilo. V závěru po rohovém kopu ve vyložené šanci bohužel pro Bruna Irlese selhal jeho svěřenec Yoann Touzghar, takže Estac připisuje patnáctou prohru.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele