28. kolo
13.03.2022 15:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů Remeše (© AFP)

Mizérie Angers pokračuje, ani zápas proti Remeši mu body nepřinesl

Angers se naposledy radovalo z bodového zisku 23. ledna, když porazilo Troyes. Od té doby sedmkrát prohrálo, kvůli čemuž udržuje pouze tříbodový náskok na barážovou pozici. Přitom tentokrát hrálo až do poslední minuty řádné hrací doby proti deseti. Naopak v Remeši začínají tušit, že se jich Ligue 1 bude týkat i v příští sezoně.

Po deseti minutách hry hlavičkoval Marshall Munetsi a Danijel Petković musel předvést výborný zákrok. Na opačné straně zazlobil Sofiane Boufal, ale Predrag Rajković míč za svá záda nepropustil. Pozdější hříšník Anastasios Donis nechtěl zůstat pozadu, jenže nastřelil pouze před sebou stojícího obránce. Následně zakončoval Wout Faes a nutno dodat, že Gérard Baticle si na lavičce musel oddychnout.

Avšak ve 24. minutě chyboval Petković, takže Alexis Flips přišel vcelku lacino ke vstřelené brance - 0:1. Neuvažující Donis za deset minut ostře fauloval protihráče, pro což neměl sudí Mikael Lesage žádné pochopení a hostujícího útočníka bez předchozího napomenutí vyloučil, což potvrdilo přezkoumání videozáznamu.

Po změně stran se na první dobrou šanci čekalo bezmála dvacet minut. Střídající Stéphane Bahoken se pokusil dorážet za Rajkovićova záda, jenže srbský gólman si všechno pohlídal. Stejně si počínal i za dalších dvacet minut, když jeho směrem přiletěla rána z kopačky Mendyho. Střídající obránce s dvojkou na dresu hned v následující minutě orazítkoval tyčku.

Velká škoda pro Angers. Především tedy proto, že další minuty už žádnou kloudnou příležitost nepřinesly. Les Rouges et Blancs se tedy můžou radovat z devátého vítězství v sezoně, na kterém nic nezměnilo ani pozdní vyloučení Vincenta Manceaua a na které věří, že se podaří navázat za týden při střetnutí s Lyonem. Angers přivítá na Stade Raymond Kopa nevyzpytatelný Brest.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele