2. kolo
15.08.2021 13:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Angers (© AFP)

Lyon si v Angers uřízl ostudu, prohrál o tři góly

Mizerný výkon podali na hřišti Angers fotbalisté Lyonu a zaslouženě prohráli 0:3. Lyon má po dvou zápasech jen jeden bod, zatímco domácí Les Scoïstes plný počet. Angers se poprvé prosadilo v prvním poločase a po změně stran zkázu hostí dokonalo.

Olympique Lyon před týdnem neoslnil a s Brestem pouze remizoval 1:1. Tentokrát si pro své příznivce schoval ještě větší překvapení a tříbranková porážka okamžitě dostává pod tlak trenéra Petera Bosze.

Lyon takto dopadnout nemusel. Ve 13. minutě měl velkou příležitost dostat se do vedení, jenomže nůžky Moussy Dembélého zlikvidoval skvělým zákrokem Bernardoni. Zdálo se, že Lyon bude kontrolovat hru, ale ve 20. minutě Lopes nezachytil přihrávku Cabota a Sofiane Boufal střelou do prázdné branky poslal Angers do vedení. Boszovi svěřenci chtěli co nejrychleji odpovědět a blízko byli až před koncem prvního poločasu. Na Aouarův pas si naběhl Karl Toko Ekambi, ale sám před Bernardonim v koncovce selhal.

Peter Bosz byl hrubě znepokojen a o přestávce sáhl hned ke třem změnám. Hře Les Gones tím příliš nepomohl, protože v 54. minutě Angers zvýšilo na 2:0. Obránce Marcelo zahrál před dotírajícím protihráčem malou domů a ke zděšení fanoušků, trenéra i brankáře Lopese si vstřelil vlastní gól. A pak že se něco podobného stává jen Slavii v předkole Ligy mistrů.

Lyonu nebylo přáno. Hlavička Slimaniho skončila od země nad brankou a v 65. minutě došlo na vyloučení Maxwela Corneta, který nevybíravě skosil Choa. Oslabený Lyon už mohl těžko pomýšlet na výhru, tím spíš, že v 77. minutě potřetí inkasoval. Azzedine Ounahi si navedl balón ke středu vápna a přízemní střelou překonal Lopese. Angers překvapilo a i ve druhém zápase získalo tři body.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele