9. kolo
03.10.2021 15:00 CET
3 : 2
(0:1)

Reportáž

Stephane Bahoken (© AFP)

Angers zásluhou pozdní trefy porazilo Mety

Ještě v 90. minutě to vypadalo, že tenhle duel skončí remízou 2:2. Nakonec to byl Stéphane Bahoken, kdo svému týmu zařídil po čtyřzápasovém půstu tříbodový zisk. SCO tedy nadále okupují pohárové pozici, kdežto Les Grenats mají nadále sestupové starosti.

Na Stade Raymond Kopa se čekalo na úvodní branku necelých deset minutek. Pak totiž hosté nakrátko rozehráli roh, načež Mamadou Gueye výborně nacentroval na hlavu Dylana Bronna, který se z hranice malého vápna nemýlil - 0:1. Další minuty příliš fotbalového vzruchu nepřinesly. Až na konci úvodního půl hodiny trefil Sofiane Boufal z přímého kopu břevno.

Velká škoda pro domácí, kteří si na gól museli počkat až do 53. minuty. Jimmy Cabot ukořistil protihráči balon a pelášil s ním po pravé straně až do vápna, kde jej milimetrově přesně předložil před svatyni hostujícího celku. Mohamed-Ali Cho pak měl před sebou opravdu mimořádně snadnou úlohu - 1:1.

Jenže nerozhodný stav věru neměl dlouhého trvání. Psala se 58. minuta, když Paul Bernardoni totálně selhal při odkopu malé domů od Romaina Thomase. A protože Farid Boulaye stál v daný moment přesně tam, kde stát měl, mohl uklízet do odkryté klece - 1:2. Jenže za dalších sedm minutek bylo opět všechno jinak.

Další nakrátko rozehraný roh přinesl centr Cabota na hranici malého vápna, odkud neomylně k levé tyči hlavičkoval Thomas Mangani - 2:2. Poté se ani jeden ze soupeřů nechtěl pouštět do žádných větších akcí. Bylo to spíše takové vyčkávání na chybu, kterou svěřenci trenéra Frédérica Antonettiho učinili až ve třetí nastavené minutě.

Centr do vápna posunul Pierrick Capelle na zadní tyč, kde z metru skóroval pravačkou Stéphane Bahoken. Hned potom zapískala rozhodčí Stéphanie Frappart konec tohoto střetnutí. Angers se zatím prezentují v o poznání lepší světle, než tomu bylo minulou sezonu. K dosavadním šestnácti bodům by chtěli přidat další po reprezentační pauze, jenže to budou mít nesmírně těžké, jelikož pocestují do Parku princů v Paříži. Mety natrefí na rozjeté Rennes.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Podle bookmakera je Angers slabší než např. Clermont . Chystá se něco??

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele