29. kolo
14.03.2021 15:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Bruno Génésio (© AFP)

Génésiův první úspěch na lavičce Rennes. Domácí utnuli šňůru proher skalpem Štrasburku

Rennes utnulo svou mizernou sérii pěti ligových porážek v řadě, nový trenér Bruno Génésio si po středečním nezdaru v dohrávce na půdě Marseille připsal své první vítězství, které si za své vystoupení proti Štrasburku ve finále zasloužilo. Pasivnější sok nenavázal na svůj minulý překvapivý skalp Monaca, nevstřelil ani branku a přišel o šňůru čtyř klání neporazitelnosti.

Byť rozhodující trefu zaznamenal ve 25. minutě Bourigeaud, jenž využil chybné komunikace obránců Mitroviče a Caciho a z vyložené pozice propálil gólmana Kawašimu po přihrávce Terriera, byl to hlavně talentovaný Camavinga, kdo si zasloužil velkou pochvalu. Stále teprve osmnáctiletý záložník hýřil aktivitou, neúnavně se zapojoval do dění, vracel se též do obrany.

Už ve 32. minutě mohl náskok svého týmu navýšit, nicméně z nelehké pozice a zády k brance poslal svou hlavičku jen nad bránu. V 63. minutě byl zakladatelem možnosti, po níž se v dosti solidní pozici objevil jeho spoluhráč Tait, jeho pokus ovšem vyblokoval do zámezí bek Caci. A v 72. minutě jeho střela zpoza vápna po individuálním počínání skončila těsně vedle brány.

Celkově působil výběr z Bretaňského poloostrova především kreativnějším i kompaktnějším dojmem, třeba i během standardních situací se snažil být nebezpečnější, a to prostřednictvím Da Silvy, jehož prvotními úkoly jsou ty defenzivního rázu. Škoda pro něj, že v 16. minutě namířil svou hlavičku jen nad břevno a že v 75. minutě odvážnými nůžkami nezakončil lépe.

Svěřenci kouče Thierryho Laureyho se velmi ztuha prosazovali v ofenzívě. Na sebevědomí jim nepřidalo ani brzké zranění forvarda Dialla, který odstoupil ze hry v 18. minutě, a i když jeho náhradník Waris nepodal špatný výkon a ve 21. minutě mohl srovnat, přičemž Mitrovič zkraje druhé půle také zahrozil, nebylo podnikání Štrasburku obecně dostatečně kvalitní.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele