36. kolo
09.05.2021 21:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Sehrou Guirassy (© AFP)

Další ztráta PSG v boji o titul, venku pouze remizovalo s Rennes

V Ligue 1 se letos pomalu a jistě schyluje k velmi nečekané události. Ligový titul totiž podle papírových očekávání nespadne do klína PSG, jako tomu bylo obvykle v letech minulých, ale pravděpodobně Lille, tedy za předpokladu, že výrazně nepokazí závěrečná dvě kola. Pařížané totiž venku nedokázali skolit Rennes, a navýšili tak svou ztrátu na čelo na rozdíl tří bodů.

Dogám stačí k jistotě triumfu uhrát ze dvou posledních zápasů čtyři body a nebudou se muset ohlížet na výsledky pařížského giganta. A nutno říci, že nemají vyloženě složitý los. Nejprve narazí na St. Étienne, poté na Angers, tedy na dva protivníky, kteří se pohybují v klidném středu tabulky, mají vyřešenou otázku záchrany a budou usilovat jen o co nejlepší umístění.

PSG každopádně nemusí skládat zbraně úplně, jenom nemá situaci vůbec ve svých rukou. Musí zkrátka doufat v překvapivá zaváhání Lille, může mu přitom ve finále hrát do karet ta skutečnost, že letos o pořadí v případě rovnosti získaných bodů rozhoduje skóre a ne bilance vzájemných duelů, kterou má s rivalem ze severu Francie horší. Ještě vyzve Remeš a Brest.

Rennes naopak urvalo velmi cenný výsledek v boji o pátou pozici, která zatím jako poslední zaručuje účast v evropských pohárech pro příští sezónu. I ze šesté příčky by se do pohárové Evropy mohlo postupovat, záleží však, zda Coupe de France neovládnou na úkor Monaca či PSG senzace Rumilly-Valliéres, tým působící na čtvrté výkonnostní úrovni, nebo Montpellier.

Oba celky se před tímto kláním musely obejít bez dvou svých ofenzivních opor, které chyběly kvůli karetním trestům. Na straně domácích se nemohl zapojit do dění Eduardo Camavinga, v hostujícím výběru se neobjevil Kylian Mbappé. A bylo možná vážně vidět, že v útoku se bez nich oběma mužstvům nedaří asi tak, jak by očekávala, především pak v prvním dějství.

Ve 12. minutě jen lehce ozkoušel rukavice pařížského gólmana Navase svým pokusem Doku, následně se osmělili také Les Parisiens v 17. minutě, ovšem slušné zakončení Andera Herrery zlikvidoval Gomis, brankář SRFC. Ve 24. minutě na něj nevyzrál svou levačkou Di María, a skóre se tedy měnilo až v samotném závěru poločasu, to když PSG zahrávalo pokutový kop.

Kurzawu ve vlastním vápně během střelby nešetrně trefil do nohy bránící Aguerd, rozhodčí Buquet se jal podívat na video a ukázal na bílý puntík. Tradiční exekutor Neymar se nemýlil, a ačkoli Gomis směr jeho střely vystihl, inkasování nezabránil. Bretaňský celek se nicméně nevzdával. Už ve 47. minutě se pokoušel vyrovnat Doku, Navase však znovu nepřekonal.

V 56. minutě naopak mohl náskok PSG navýšit Draxler, který si ve vzduchu elegantně pohrál s balónem, následně ale pálil vedle brány. Jinak však bylo aktivnější Rennes, Tait zaměstnal Navase v 67. minutě, nakonec ho ovšem překonal až jeho spoluhráč Guirassy, který hlavou umístil merunu nechytatelně do šibenice po centru z rohového čtvrtkruhu od Bourigeauda.

Hosté ve zbývajícím čase nestrhli vítězství ve svůj prospěch. Nevytvořili si prakticky žádnou větší možnost, nevyvinuli na soupeře takový tlak, aby se ten musel pod nějakou palbou bortit. Ba naopak ještě umocnili svou frustraci v 87. minutě červenou kartu, tu inkasoval Kimpembe, který opravdu hodně nevybíravě a ve velké rychlosti sestřelil ve skluzu pronikajícího Dokua.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, lequipe.fr

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele