19. kolo
09.01.2021 21:00 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

Memphis Depay (© AFP)

Lyon vydřel plichtu v Rennes a udržel se ve vedení Ligue 1

Lyon udržel vedení v ligové tabulce po první polovině odehraného programu. Nutno však podotknout, že bodovat na půdě Rennes pro něj bylo značně problematické. Bretaňský výběr potvrdil, že po vypadnutí z evropských pohárů nabral parádní formu, protáhl svou šňůru neporazitelnosti už na šest utkání, přesto musel být zklamaný, že přišel o dvougólový náskok.

Kdyby přitom Les Gones v posledních jedenácti minutách neskórovali dvakrát, přepustili by první příčku v průběžném pořadí PSG, které v souběžně hraném klání zvítězilo nad Brestem. Aktuálně se situace na čele mimochodem opět dosti zahustila, neboť právě Pařížané spolu s Lille, které očekávaně porazilo poslední Nimes, ztrácejí na Olympique pouhý jeden bod.

Hosté sice vstoupili do utkání možná o něco aktivněji, v 10. a 13. minutě zahrozil Kadewere, jenže v prvním případě namířil míč mimo bránu a ve druhém případě nevyzrál hlavičkou na brankáře Salina. Naopak ve 20. minutě se gólově prosadili domácí, to když Terrier ve vápně přiťukl balón dozadu patičkou na Greniera, který propálil gólmana Anthonyho Lopese.

Svěřenci trenéra Rudiho Garciy mohli na nepříznivý stav zareagovat záhy, Toko Ekambi, jenž se nedávno zotavil po prodělání nemoci COVID-19, se ocitl v parádní pozici, jenže orazítkoval pouze brankovou konstrukci. Naopak po půlhodině hry se pokoušel vylepšit vedení SRFC stále aktivní Terrier, s jeho pokusem si ovšem dokázal poradit Anthony Lopes.

V 55. minutě mělo mužstvo kouče Juliena Stéphana další důvody k radosti, poněvadž se mu podařilo podruhé během tohoto měření sil rozvlnit síť. Bourigeaudovo prvotní zakončení, tečované bránícím De Scigliem, ještě stačil Anthony Lopes zlikvidovat, merunu však vyrazil pouze ke svému protihráčovi, jenž už z dorážky neměl vážně výraznější potíže přesně zacílit.

V 65. minutě došlo na hrací ploše k dalšímu zajímavému momentu. Salin se vrhal ve vzduchu po míči a svými rukavicemi ho vyrazil dopředu, trefil každopádně pouze napadajícího Denayera, od něhož se balón odrazil za brankovou čáru. Video ovšem nakonec potvrdilo, že hostující stoper zahrál rukou, a tak tenhle přesný zásah nakonec neplatil v souladu s pravidly.

OL tak musel hledat cestu za snížením jinde. A našel správné ukazatele v 79. minutě, jelikož po Cornetově krkolomném centru si merunu zpracoval na prsa Depay a z voleje pravačkou přelstil Salina. Jen o tři minuty později se přece na střeleckou listinu zapsal i sám Denayer, jehož odvážný výskok na Depayův pas byl ku prospěchu a hlavou ho přeposlal do brány.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele