27. kolo
26.02.2021 21:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Amine Gouiri (© AFP)

Gól a asistence pro Gouiriho. Nice i díky němu přetlačilo venku Rennes

Nice oplatilo svému soupeři porážku z podzimní části sezóny, Rennes skolilo o branku, přerušilo svou nelichotivou bilanci tří ligových porážek za sebou a oddálilo se opětovně na bezpečnější rozdíl od sestupového pásma. Bretaňský výběr naopak jasně potvrdil, že se mu zkrátka v poslední době vůbec nedaří, a padl v Ligue 1 počtvrté během uplynulých šesti kol.

Domácí zahrozili jako první, a to v 8. minutě, to když se z hranice šestnáctky snažil zacílit technicky po zemi Nzonzi, nicméně gólman Benítez byl na jeho zakončení připravený. Hosté se na druhé straně v 19. minutě oproti svému protivníkovi radovali z gólového úspěchu, kopali totiž penaltu po faulu obránce Da Silvy na Boudaouiho ve vápně a tu proměnil Gouiri.

OGC mohlo náskok navýšit ve 25. minutě, v parádní pozici se ocitl Maolida, nicméně jeho střelu levačkou, leč s potížemi, polapil brankář Gomis. A o pár minut později se Maolida ozval znovu, jeho dělovka ale narazila pouze o brankovou konstrukci. Tohle neproměňování šancí se nakonec Les Aiglons šeredně vymstilo, Rennes zkrátka do přestávky srovnalo stav.

Guirassy ještě ve 38. minutě z přímého kopu neskóroval, chvilku na to se ovšem o rozvlnění sítě postaral Terrier, který zachytil nepřesnou dlouhou přihrávku Saliby, podnikl výpad na dvacet metrů směrem dopředu a nasměroval míč parádně do šibenice. V závěru se snažil ještě rozradostnit SRFC robustní Doku, avšak natěsno bráněný zamířil pouze hodně mimo bránu.

Hosté pak v 58. minutě rozhodli o svém tříbodovém zisku. Gouiri zakroutil přímý volný kop centrem do šestnáctky, tam našel Daniliuca, který svou hlavičku poslal ke vzdálenější tyčce. Les Rouge et Noir se snažili situaci napravit v závěrečných chvílích, jenže Bourigeaud se svým pokusem v 82. minutě neuspěl a minutu před koncem trefil Guirassy pouze horní tyč.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, lequipe.fr, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele