38. kolo
23.05.2021 21:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Serhou Guirassy (© AFP)

Rennes skolilo sestupující Nîmes a vysloužilo si účast v Evropské konferenční lize

Rennes v závěru sezóny dokázalo skolit již jistě sestupující Nîmes, a protože Lens v souběžně hraném utkání pouze remizovalo s Monacem, posunulo se v tabulce na strategické šesté místo a zajistilo si kvalifikaci do nově vytvořené Evropské konferenční ligy. O pouhý bod skončilo před nováčkem soutěže, který se senzačního úspěchu na úkor Les Rouge et Noir nedočkal.

Ti měli zpočátku trochu problém chytnout se proti soupeři, který v minulém kole stvrdil svůj pád o patro níže a navíc se zmítá velkými finančními problémy. Hosté se na Bretaňském poloostrově prezentovali nebojácně, neležel na nich vlastně žádný tlak. A jejich sympatická hra vyústila v šanci ze 22. minuty, po níž Ahlinviho střela narazila do brankové konstrukce.

Těsně poté každopádně Rennes rozvlnilo síť. Doku se na pravé straně zbavil beka Melinga, míč nasměroval na bližší tyčku, odkud sbíhající si Guirassy hlavou přelstil brankáře Reyneta. Od té chvíle se "Krokodýli" dostali do útlumu. A ve 40. minutě mohli inkasovat ještě podruhé, Guirassy se ocitl tváří v tvář Reynetovi, z blízkosti na něj ovšem nevyzrál a trefil jeho nohy.

Domácí svůj náskok pojistili krátce po obrátce. Bourigeaud si zleva seběhl blíže do středu, jeho přihrávku zastavil bránící Valério, k balónu se nicméně propracoval opětovně a napálil ho parádně na bližší tyčku. Ve zbývajících pasážích zápasu si Rennes svůj pohodlný náskok bez obtíží hlídalo. Nîmes v podstatě žádný odpor nekladlo a vstřelení branky bylo daleko.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele