21. kolo
24.01.2021 17:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Jonathan David (© AFP)

Lille nejtěsnějším rozdílem porazilo Rennes a nadále drží krok s PSG

Svěřenci Christopha Galtiera prožívají opět povedený ročník. Rozhodně nebude bez zajímavosti, že za celý minulý nasbírali 49 bodů, přičemž v aktuálním mají po jednadvaceti kolech na kontě o čtyři méně. Samozřejmě nutno připomenout, že loni se končilo po osmadvaceti zápasech. Oproti tomu série neporazitelnosti Rennes se zastavila na čísle sedm.

Už v úvodní minutě se osmělil Faitout Maouassa a Mike Maignan si připsal první zákrok. Za dvě minutky našel Yusuf Yazici kolegu Benjamina Andrého, jehož hlavička se mezi tři tyče nevešla. V minutě patnácté posunul Luiz Araujo na Jonathana Davida, jehož pokus vyrazil Romain Salin na rohový kop.

Z něj padla jediná trefa v zápase. Brankář Rennes chtěl balon vyboxovat pryč, jenže jej posunul přímo k Davidovi, který se nerozpakoval a rychle ho poslal do sítě - 0:1. Ve 20. minutě vyrobil chybu Hamari Traoré, čímž nabídnul Yazicimu možnost navýšit skóre. Turecký reprezentant volil razantní zakončení, jenže na muže v rukavicích nevyzrál.

Ve 23. minutě využil Jonathan David poněkud laxního pohybu a nedůrazu v podání Nayefa Aguerda, který protihráče fauloval ve vlastním vápně. Sudí Eric Watterllier si však šel celou situaci přezkoumat k videu, aby zjistil, že celé situaci předcházel ofsajd útočícího hráče. Žádná penalta ve prospěch LOSC se tedy nekopala.

V sedmadvacáté minutě by Clément Grenier svým volejem možná vyrovnal, kdyby se míči do cesty nepostavil Zeki Celik. Po změně stran o sobě dal znovu vědět Grenier. Jeho střela z přímého kopu ale nebyla přesná. V 62. minutě se po rohovém kopu dostal do zakončení hlavou Aguerd a obránce Celik stál znovu přesně tam, kde měl.

V 66. minutě přišla opět řada na Jonathana Davida, kterému ke druhému přesnému úspěchu zase tolik nescházelo. V závěrečné desetiminutovce to akrobaticky zkoušel hostující Timothy Weah. Na druhé straně vyzkoušel Maignanovu pozornost Adrien Hunou. V nastaveném čase ještě pálil z přímého kopu Grenier a kulatý předmět přeletěl břevno o nějakých dvacet čísel. Svěřenci Juliena Stéphana tedy na remízu nedosáhli.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele