11. kolo
20.11.2020 19:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Hatem Ben Arfa (© AFP)

Bordeaux odváží z Rennes těsné vítězství

Postaral se o něj bývalý hráč Les Rouges et Noirs Hatem Ben Arfa. Les Girondins si tak připisují další důležité tři body, zatímco svěřenci Juliena Stéphana s velkou pravděpodobností po jedenáctém kole opustí pohárové příčky.

Domácí přitom poprvé zahrozili už ve 2. minutě. Sehrou Guirassy vyslal Flaviena Taita, jenž se dostal až před Benoîta Costila, který vyšel z tohoto minisouboje jako vítěz. Minutu poté se poprvé osmělil Hatem Ben Arfa, ale v obtížné pozici nepřekvapivě minul. Ve 23. minutě se k hlavičce dostal Maročan Nayef Aguerd, avšak téhle šanci scházela větší razance.

Ani další příležitosti nebyly zrovna vyložené. Rozhodující moment zápasu se odehrál ve 37. minutě, krátce poté, co Alfred Gomis lapil střelu Mehdiho Zerkaneho. Hatem Ben Afra převzal přihrávku od Samuela Kalua. Následně si proti dvěma obráncům udělal prostor a z hranice šestnáctky zamířil přesně po zemi do protilehlého rohu - 0:1.

Rennes chtělo vyrovnat ještě do poločasové pauzy. Hosté však zůstávali s balonem na soupeřově polovině. S výjimkou 43. minuty, kdy se připomněl Romain Del Castillo svou střelou levačkou zpoza velkého vápna. Bohužel mířil pouze do břevna, a tak první poločas vyšel lépe Bordeaux, které mohlo zvýšit prakticky ihned po změně stran.

Hlavička Enocka Kwatenga po Kaluově centru však Gomise nepřekvapila. Mezi osmapadesátou a šedesátou minutou přišlo na hrací plochu hned šest nových borců. O další branku se nikdo z nich nepostaral, ale i přesto byly v Roazhon Parku do závěrečného hvizdu k vidění ještě tři gólové možnosti.

Hamari Traoré v 65. minutě centroval do vápna, kde se k hlavičce nakonec dostal Guirassy. Velká škoda pro domácí, že čtyřiadvacetiletý útočník nezacílil níže. Aktivní Guirassy se ocitnul za obranou Les Girondins i v 74. minutě. Svou přízemní přihrávkou pobídnul Adriena Hunoua, jenž ze dvou metrů přestřelil! Opakované záběry však ukázaly, že i kdyby rozvlnil síť, gól by kvůli Guirassyho ofsajdu nemohl platit.

V 80. minutě za Costilem podruhé zvonila branková konstrukce. Střídající Jérémy Doku to zkusil pravačkou, avšak trefil pouze vzdálenější tyč. Svěřenci Jean-Louise Gasseta tak můžou příští víkend jet do Paříže k utkání s PSG o něco klidnější. Naopak Rennes věří, že se zaváhání z tohoto duelu podaří napravit na stadionu ve Štrasburku.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele