32. kolo
11.04.2021 13:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Martin Terrier (© AFP)

Nantes odváží z Rennes čtrnáctou porážku v sezoně

Před sezonou měl prezident Waldemar Kita velké plány. Jenže nakonec to vypadá, že Les Canaris budou bojovat o setrvání v Ligue 1 až do posledního kola. Ve francouzské nejvyšší soutěži poprvé po sedmi zápasech nevstřelili ani gól. Naopak Les Rouges et Noirs po dvou kolech udrželi čisté konto. A co je důležitější, ve čtvrtém utkání v řadě neprohráli.

Domácí mohli jít do vedení už po čtyřech minutách hry, kdy šel pozdější hrdina Martin Terrier sám na brankáře Lafonta. Se zakončením však příliš otálel. Během následujících minut to byl spíše boj o střed hřiště. Defenzivním borci byli na obou stranách barikády pozorní, zatímco těm ofenzivním chyběla ve hře směrem dopředu kreativity.

Až po úvodní půl hodině se do soupeřova vápna dostal Benjamin Bourigeaud. Protože byl dost z úhlu, jednička ve službách Nantes dokázala zmenšit střelecký úhel. Na opačné straně musel krátce poté do akce Alfred Gomis, když vyrážel do bezpečí jedovatý pokus. Ve 39. minutě dostal od Mosese Simona loktem do obličeje Bourigeaud. Rozhodčí Delerue si šel celou situaci prohlédnut k videu, avšak nigerijskému útočníkovi udělil pouze žlutou kartu.

To se nelíbilo na lavičce sedícímu náhradnímu brankářovi Romainovi Salinovi, který tak za řeči vyfasoval také žlutou kartu. Rozhodující moment se odehrál v 52. minutě. Martin Terrier střílel z rohu pokutového území víceméně naslepo, nicméně přesto dokázal svým famózním technickým obstřelem překonat Albana Lafonta - 1:0!

Po hodině hry přišla řada na Eduarda Camavingu, jehož nepříjemnou přízemní střelu zpoza šestnáctky stačil muž v rukavicích vyrazit do bezpečí. Kombouarého svěřenci si jedinou kloudnou akci vypracovali až v nastavení. Randal Kolo Muani stále neobsazený na pravé straně vápna, ale vymyslel jenom něco mezi střelou a přihrávkou na zadní tyč. Rennes díky tomu poskočilo na sedmou pozici.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele