17. kolo
23.12.2020 19:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Rennes (© AFP)

Rennes počtvrté za sebou vyhrálo, na závěr roku porazilo Mety

Les Rouges et Noirs tentokrát stačil k dalším třem bodům jeden jediný gól. Díky němu jich mají na kontě jednatřicet a vědí, že vánoční pauzu přečkají na pohárové příčce. Mety připisují šestou porážku, nicméně v průběhu podzimu ukázaly, že mají na to zakončit sezonu v horní polovině tabulky.

V 10. minutě se jako první odhodlal ke střele Benjamin Bourigeaud, jenže jenom orazítkoval záda spoluhráče M’Bayeho Nianga. Následně pálil nad Martin Terrier. Na druhé straně se osmělil Farid Boulaya a o kousek minul. Ve 23. minutě si udělal prostor opět Bourigeaud. Gólman Caillard včas vyběhnul a tenhle pokus vyrazil do bezpečí.

Na druhém straně hřiště se do zakončení dostal Aaron Leya Iseka. Romainu Salinovi v bráně vrásky nepřidělal. Ve zbytku úvodního poločasu se Mety rozhodně nechtěly nechat zatlačit do defenzivy. Solidní příležitost si ale nevypracovaly. Zato v 50. minutě se Lamine Gueye ocitnul tváří v tvář brankáři, který jeho střelu dokázal vykrýt.

Další situace už byla gólová. Hráči Rennes sehráli pěknou akci, v jejímž závěru se otočil Clément Grenier a po zemi zamířil přesně k levé tyči - 1:0. V 74. minutě zakončoval z první střídající Vagner, ovšem radost z rozvlněné sítě, a tím pádem i z vyrovnávacího zásahu, mu uzmul zvednutý praporek rozhodčího, jelikož kapverdský útočník si o dobrý metr nepohlídal ofsajdovou hranu.

V následujících minutách se Les Grenats nedokázali propracovat na dostřel Salinovy svatyně a Marc-Auréle Caillard se musel činit už jenom jednou. Svěřenci Juliena Stéphana věří, že se jim podaří na dobré výsledky navázat i v 18. kole, kdy zajíždějí do Nantes. Mety doma přivítají nevyzpytatelné Girondins Bordeaux.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele