9. kolo
01.11.2020 15:00 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

Radost hráčů Remeše (© AFP)

Remeš domácí zápas se Štrasburkem zvládla

Ani jeden z klubů nezačal sezonu nejlépe a oba trenéři neopomněli vyzdvihnout důležitost tohoto klání. Nakonec zůstávají všechny body na Stade Auguste-Delaune, což Racing zanechává v sestupovém pásmu.

První šance se málem odehrála v 9. minutě, jelikož Berishovu dobrou střelu srazil do bezpečí Mohamed Simakan. Následně fauloval Thomas Foket pronikajícího Habiba Dialla, jenž po rozehrávce standardní situace hlavičkoval těsně mimo. Poté se osmělil Nathaniël Mbuku a jeho dobrou ránu vyrážel Bingourou Kamara nad břevno. Za další dvě minuty si poradil i s nepříjemným skákavým pokusem.

Jenže v minutě dvaadvacáté se proměnil z hrdiny ve smolaře. Mathieu Cafaro rozehrával přímý kop z velice dobré pozice. Jeho přímá střela orazítkovala levou tyč, od níž se míč odrazil do zad senegalského brankáře, od kterého putoval za čáru - 1:0. A než se hosté stačili vzpamatovat, měli už dvougólové manko.

Za čtyři minuty totiž posadil Valon Berisha svůj roh do ideálního prostoru na malé vápno, kde nejvýše ze všech vyskočil Wout Faes a jeho razantní hlavička byla zcela nechytatelná - 2:0. Za několik desítek sekund dostali svěřenci Thierryho Laureyho ideální příležitost se vrátit do zápasu. Mbuku totiž ve vápně nešikovně podrazil Jean-Ricnera Bellegardeho a kopala se penalta, kterou Ludovic Ajorque s naprostým přehledem proměnil - 2:1.

Do konce úvodního dějství se už nic pozoruhodného nepřihodilo. Po změně stran se jako první dostal ke střele Bellegarde, avšak nebyla z nejpřesnějších. V 65. minutě málem i Štrasburku pomohl vlastní gól. Na brankové čáře stojící Faes ovšem zachránil svůj tým od pohromy. V 70. minutě to zkoušel hostující Stefan Mitrović. Jeho hlavička ke škodě klubu z francouzko-německých hranic skončila mimo.

Další střelu vyprodukoval Boulaye Dia. Jelikož už byl dost z úhlu, Kamara si bez větších problémů poradil. Pět minut před vypršením řádné hrací doby pobídl Adrien Thomasson spoluhráče Dialla, jenž tváří v tvář Predragu Rajkovićovi selhal. Les rouges et blancs tak připisují důležité vítězství, na které budou chtít navázat za týden v duelu proti Lens (tedy pokud nebude odložen). Les coureurs přivítají doma na Stade de la Meinau Olympique Marseille.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele