36. kolo
09.05.2021 17:05 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Eliot Matazo (© AFP)

Monako se v Remeši vrátilo na třetí příčku

Fotbalisté Monaka dál drží dvě kola před koncem soutěže klíčovou třetí příčku, která znamená kvalifikaci o Ligu mistrů. Knížata ještě mohou dosáhnout na přímý postup do základních skupin, ale tuhle možnost nemají ve vlastních rukou. Ve hře je i pád na čtvrté místo, protože Lyon je vzdálen pouze bod. Výhru v Remeši zařídil jedinou brankou Eliot Matazo.

Dostihy o Ligu mistrů ve Francii pokračují a Monako potřebovalo zareagovat na vítězství Lyonu. V Remeši čekala Knížata náročná práce, což nakonec potvrdil i jeden vstřelený gól za celých devadesát minut.

Už začátek zápasu napověděl, že to asi nebude gólová přestřelka. Oba celky hrály dost opatrně, přesto nakonec padla poměrně rychlá branka. Ve 20. minutě adresoval Ben Yedder přihrávku na malé vápno, kde osamocený Eliot Matazo trefil prázdnou branku. Za dalších devět minut se mohlo měnit skóre po druhé, ale Diovo zakončení vytáhl nohou Lecomte. Monako mohlo okamžitě trestat, Matazo se sice zbavil brankáře, ale pak se mu zamotal balón mezi nohy a z nadějné akci nic nebylo.

Monako dlouho hájilo jednobrankový náskok a k většímu klidu potřebovalo vstřelit pojistku. V 76. minutě střílel z vyložené pozice Gelson Martins a Rajković předvedl skvělý zákrok. O chvíli později zase Volland hledal před brankou volného spoluhráče, ovšem přihrávka k němu nedošla. Knížata se musela strachovat o výsledek až do závěrečného hvizdu, protože ani příležitost Tchouameniho ve druhé minutě nastavení gólem neskončila. Hosté uhájili v Remeši nejtěsnější náskok a znovu se posunuli na průběžnou třetí příčku.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele