20. kolo
17.01.2021 13:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Radost hráčů Rennes (© AFP)

Rennes díky proměněné penaltě porazilo Brest

Les Rouges et Noirs díky tomu prodloužili sérii neporazitelnosti už na sedm zápasů. Po dvaceti kolech okupují pátou příčku. Ovšem s tím, že šestá Marseille má dva duely k dobru. Les Pirates naopak nenavázali na střetnutí s Nice či Lyonem a podesáté v sezoně prohráli.

Z časomíry utekly teprve necelé čtyři minutky a výběr Oliviera Dall’Oglia šel do vedení, když Franck Honorat po přihrávce z levého křídla nadvakrát překonal Romaina Salina - 1:0. Jenže tohle vedení vydrželo pouhopouhé tři minuty. Pak dostal Martin Terrier v šestnáctce moře prostoru na to, aby si počkal na kolegu Benjamina Bourigeauda, jenž mohl z bezprostřední blízkosti zakončovat do odkryté branky - 1:1.

Ve 24. minutě sice Steve Mounié nastřelil břevno, avšak i kdyby skóroval, branka by kvůli ofsajdu nemohla platit. V minutě osmadvacáté si ten samý fotbalista ofsajdovou hranu pohlídal, leč za Salinem opět zvonila branková konstrukce. Ronaël Pierre Gabriel vyslal zanedlouho střelu s dobrými parametry, jenže do cesty se jí postavil spoluhráč Irvin Cardona.

Krátce poté hlavičkoval v dobré pozici nad branku Nayef Aguerd. Do konce úvodního poločasu už ani jeden ze soupeřů nedokázal s výsledkem nic udělat. Romain Salin musel opět do akce v 57. minutě, kdy předvedl v rychlém sledu hned dva dobré zákroky. Po hodině hry o sobě dal vědět Eduardo Camavinga. Jeho rána o kousek minula zařízení.

V 73. minutě nakopl Honorat ve vlastním pokutovém území Adriena Trufferta a rozhodčí Buquet nařídil penaltu. Clément Grenier ji s velkým přehledem proměnil - 1:2. Za necelých deset minut mohl vyrovnat Steve Mounié. Tahle hlavička se mu ovšem hrubě nepovedla. A protože selhal i při své další příležitosti, může Rennes doufat v lepší výsledek i proti Lille. Brest zajíždí do Remeše.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele