2. kolo
30.08.2020 21:00 CET
2 : 3
(1:2)

Reportáž

Duje Ćaleta-Car (© AFP)

Marseille zvládla přestřelku v Brestu a veze tři body

Tři body z prvního zápasu v nové sezoně získali hráči Olympique Marseille, ačkoliv v Brestu to bylo složitější, než se očekávalo. Domácí měli na to získat alespoň bod, ale doplatili na velké neproměňování šancí. Marseille byla efektivnější a zaslouženě vyhrála 3:2. Ve všech gólech Marseille měl prsty Florian Thauvin, dva z nich přitom vstřelil Ćaleta-Car.

Francouzská nejvyšší soutěž si na neděli večer nachystala duel Brestu s úřadujícím vicemistrem Olympique Marseille a v roli favorita byli pochopitelně hosté. V Brestu také vstoupili podle očekávání dobře a v 19. minutě už vedli 1:0. OM podniklo rychlý protiútok, respektive balón potáhl sám až k šestnáctce Florian Thauvin a parádní ranou s přispěním tyče překonal Larsonneura. O pouhých devět minut později přišla druhá branka Les Phocéens. Thauvin poslal do vápna dlouhý nákop a ten dopadl přesně na kopačku Ćalety-Cara. Zprvu se zdálo, že se jednalo o ofsajd, ale video nic takového neprokázalo. Marseille tak vedla v Brestu už 2:0.

Až v tento moment domácí pochopili, že není na co čekat a začali se snažit i směrem dopředu. Vyplatilo se to těsně před koncem prvního poločasu, když se k odraženému balónu uvnitř vápna dostal Romain Favre a snížil na 1:2.

Brest měl ve druhém poločase o co hrát a několikrát byl skutečně blízko vyrovnání. Nejprve nebyl jeho gól v 66. minutě pro ofsajdovém postavení uznán a krátce nato spálil neuvěřitelnou příležitost Charbonnier, který tak trochu po vzoru Sterlinga v Lize mistrů netrefil úplně prázdnou branku. Stejně jako Citizens i Brest tato zmařená šance stála všechny body. Deset minut před koncem bylo definitivně rozhodnuto, když se po dalším nákopu prosadil hlavou opět Ćaleta-Car. I přes dvoubrankové vedení byl závěr zápasu na šance pěkně divoký. Mbock přidal další selhání v koncovce a smůlu protrhl až v 89. minutě předchozí nešťastník Charbonnier, když se zblízka na přední tyči dokázal prosadit. Další branku hráči Brestu už nestihli a s favoritem doma prohráli.

Autor: Ondřej Linhart / whoscored.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele