35. kolo
02.05.2021 15:00 CET
1 : 4
(0:2)

Reportáž

Kalifa Coulibaly (© AFP)

Zachraňující se Nantes vypráskalo v lokálním derby Brest

Bretaňské derby vyznělo jednoznačně ve prospěch Nantes, jenž bylo po celý zápas hladovější, agresivnější i kreativnější a z půdy svého lokálního rivala si odvezlo zaslouženou výhru. Jestli však musel Kanárky potěšit vlastní výkon, bezpochyby nemohli mít radost hlavně z výsledku Lorientu, dalšího bretaňského celku, který od nich po skalpu Angers zachoval stálý odstup.

Konkrétně hovoříme o čtyřech bodech, jež dělí oba výběry v průběžném pořadí pouhá tři kola před koncem sezóny. Nantes se pořád nachází na barážové příčce, relativně na ni může ještě sesadit například Štrasburk, Bordeaux či právě Brest, situaci každopádně nemá ve svých rukou. A času na to stáhnout manka opravdu nezbývá mnoho. Zezadu navíc ještě číhá Nimes.

Domácí jako by byli předem uspokojeni, že jejich udržení je prakticky vyřešenou záležitostí. Před týdnem vyhráli na hřišti St. Étienne a podnikli zásadní krok k záchraně, pořád ale tato otázka není matematicky vyřešená. Pokud by v posledních třech zápasech předvedli obdobně mdlé vystoupení jako nyní, mohli by ještě pořádně smutnit. Sestup je zkrátka pořád možný.

Hosté se hnali za zdárným rezultátem už od úvodních minut, Appiah ještě v 9. minutě mířil jen vedle brány, nicméně o šest minut později již přece jenom skórovali, jelikož brankář Larsonneur vyrazil střelu Louzy pouze ke své tyčce, odkud se lehce prosadil Simon. A ve 27. minutě cílil přesně též Blas, jehož výstavní dělovka zaplula od břevna za brankovou čáru.

Ani ve druhém dějství nepřišlo ze strany Pirátů na řadu nějaké zlepšení. Třetí přesný zásah Nantes zařídil Louza, který po centru Simona z levé strany nasměroval míč na bližší tyčku, v 62. minutě proměnil penaltu Coulibaly poté, co Larsonneur ve vlastním vápně fauloval Muaniho. Brest stačil jen mírnit konečnou porážku, Faivre rozvlnil síť díky snadné dorážce.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele